Un obiect din baie, propice pentru apariția mucegaiului: cum să-l îndepărtezi rapid și cu puține costuri

Un obiect din baie, propice pentru apariția mucegaiului - cum să-l îndepărtezi rapid și cu puține costuri. Sursa - Pexels
Un obiect din baie, propice pentru apariția mucegaiului - cum să-l îndepărtezi rapid și cu puține costuri. Sursa - Pexels

Mucegaiul este o ciupercă periculoasă, care își eliberează spori în aer. Se dezvoltă la o temperatură ridicată, în medii în care există o ventilație slabă, multă umiditate și o igienizare proastă. 

Contactul cu mucegaiul poate fi periculos. Putem dezvolta  o alergie la mucegai, care să ne afecteze căile respiratorii, prin urmare eliminarea mucegaiului din casă este importantă.

Baia este poate cea mai importantă cameră din toată casa, de aceea curățarea zilnică este obligatorie. Dacă nu vom face curățenie în baie, această greșeală duce la formarea mucegaiului, care se dezvoltă din cauza umidității. Există un „loc” în baie unde apa murdară stagnează zile întregi.

Vorbim despre baza periuței electrice de dinți. Puțini se gândesc la asta, dar acesta este zona propice pentru dezvoltarea mucegaiului.

Planta pe care trebuie să o incluzi în alimentația ta: te ajută să nu mănânci prea mult și să nu te îngrași

Baza periuței de dinți electrice este unul dintre cele mai murdare obiecte din baie, pe lângă săpunieră. Aceste obiecte, de fapt, se impregnează cu apa care se acumulează și stagnează ore și zile. Nu fi surprins dacă se va forma mucegai sau germeni. Pentru a evita formarea mucegaiului ar trebui să curățăm și să uscam baza de dată când folosim periuța de dinți.

Cultivă ghimbir, acasă, în ghiveci: bucură-te de savoarea și aroma lui în preparatele culinare

De obicei, după ce ne spălăm pe dinți, curățăm periuța de dinți sub jet de apă și apoi o așezăm pe baza ei. Dacă este încă udă, apa curge pe bază, acumulându-se și stagnând până când o vom folosi din nou.

Ceea ce ar trebui să facem este pur și simplu să uscăm periuța de dinți înainte de a o pune pe bază. Baza periuței de dinți poate fi curățată cu un tampon de bumbac, înmuiat în oțet și bicarbonat. O ștergem și apoi o uscăm cu o cârpă uscată.

De acum încolo, să fim atenți la baza periuței electrice și, de fiecare dată când ne periem dinții, trebuie să uscăm periuța cu un prosop sau hârtie igienică, pentru a evita acumularea de apă în bază.

 

BONUS. În casa ta va mirosi mereu plăcut: metoda coreeană care îi va surprinde pe mulți

 

Pentru a menține casa mereu curată și proaspătă, trebuie să faceți în mod regulat curățenie și să ștergeți praful cât mai des.

Dar nu toți au timp să facă asta în fiecare zi sau poate nu își doresc acest lucru. De aceea, puteți apela la o metodă folosită de gospodinele din Coreea, pentru a face curățenie. Vorbim despre un truc care vă va ajuta ca în casă să miroasă mereu plăcut.

Scapă rapid de praful din casă: suprafețele vor rămâne curate mult timp. Un truc util pentru gospodine

Cum să ștergi suprafețele de praf? Vorbim despre balsamul de păr. Se toarnă apă într-o sticlă cu pulverizator, se adaugă puțin balsam de păr, se agită bine și se aplică pe suprafețe. După câteva secunde se șterge praful cu o cârpă uscată. 

Veți vedea că praful se va depune mai puțin, iar în casa va mirosi mereu proaspăt și curat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel