Un lider politic din Myanmar a murit în timpul detenției

Polițiști din Myanmar au dezertat pentru că nu au dorit să rănească sau să ucidă semeni
Polițiști din Myanmar au dezertat pentru că nu au dorit să rănească sau să ucidă semeni

Un oficial al Ligii Naționale pentru Democrație (NLD) din Myanmar a murit în timpul detenției. Acesta a fost arestat acum două zile.

Un oficial din Liga Națională pentru Democrație (NLD) a murit în arest după ce a fost reținut în noaptea de luni spre marți, a spus un fost parlamentar, fiind a doua figură a partidului care a murit în timpul detenției. Zaw Myat Linn a decedat în arest după ce a fost reținut în Yangon la aproximativ 1:30 dimineața (19:00 GMT luni), a declarat Ba Myo Thein, membru al camerei superioare a parlamentului dizolvat.

„A participat continuu la proteste”, a spus Ba Myo Thein. „Acum rudele încearcă să recupereze cadavrul la spitalul militar”, a mai precizat acesta. Nici armata, nici poliția nu au răspuns la cererile de a prezenta detalii privitoare la moartea politicianului.

Al doilea oficial care moare în detenție

Zaw Myat Linn, care conducea un institut vocațional în cel mai mare oraș din Myanmar, este al doilea oficial NLD care a murit în detenție în ultimele zile. Khin Maung Latt, care a lucrat ca manager de campanie pentru un deputat NLD ales în 2020, a murit după ce a fost arestat sâmbătă.

Myanmar se confruntă cu o criză de la 1 februarie, atunci când armata a reținut pe lidera Aung San Suu Kyi și a preluat puterea printr-o lovitură de stat. Proteste au avut loc aproape zilnic și mulți funcționari publici și lucrători din sectorul privat au renunțat la locul de muncă ca parte a unei mișcări de dezobediență civilă în masă.

Rezistența la guvernare militară a determinat o represiune din ce în ce mai dură din partea forțelor de securitate, iar oamenii au fost, de asemenea, arestați. Peste 60 de protestatari au fost uciși în represiune și aproape 2.000 de au fost reținuți, a declarat Asociația de Asistență pentru Deținuții Politici (AAPP), care urmărește arestările ulterioare loviturii de stat, precizează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel