Un delfin mort a plutit în mare, printre turiști, la Mamaia / video

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Imagine dezolantă în Mamaia. Un delfin mort a plutit printre turiştii care se bălăceau în apă.

Turiştii aflaţi pe o plajă din staţiunea Mamaia au trecut prin clipe de groază. S-au trezit cu un delfin mort, printre ei, în timp ce se bălăceau în apă.

Imaginile dezolante au fost postate în mediul online, ele intrând şi în atenţia Ministerului Mediului. În ultima perioadă, mai mulți delfini au fost descoperiți răniți sau chiar morți pe litoralul românesc sau pe cel bulgăresc.

Biologii sunt de părere că războiul din Ucraina reprezintă un pericol pentru mamiferele din Marea Neagră. Delfinii ar fi afectați atât de poluarea fonică produsă de flota rusească, cât şi de zgomotul motoarelor și al bombardamentelor, conform observatornews.

Localnicii din Delta Dunării au protestat, după ce Navrom a suspendat cursele pentru pasageri și marfă

Lolcanicii din Gorgova au arborat pancarte și cer reluarea curselor de care depinde aprovizionarea cu alimente și medicamente.

Aproape 10.000 de oameni din 24 de localități din Deltă depind de serviciile oferite de Navrom Tulcea.

Compania a anunțat că este în imposibilitatea de a opera navele până când nu va primi 4,6 milioane de lei de la minister.

Dar autoritățile au precizat că plățile sunt la zi și nu vor achita sume în afara contractului.

În zonă, rămân active firmele private care au însă tarife mult mai mari, conform TVR (vezi imaginile AICI).

Navrom sistează cursele în Deltă. Asociația Operatorilor Navelor de Agrement și Transport Rapid dă asigurări că turiștii nu vor avea de suferit

Comunitățile din Delta Dunării și turiștii nu vor fi afectați de situația creată de unul dintre mulții transportatorii fluviali din zonă.

Asociația Operatorilor Navelor De Agrement Și Transport Rapid īi asigură că nimeni nu va rămâne pe drumuri și se vor asigura că atât turiștii, cât și localnicii vor ajunge în
siguranță la destinație.

Ca de obicei, turiștii și localnicii vor putea apela, ca și până acum la șalupele rapide, acestea având o capacitate de 12 persoane.

Ambarcațiunile circulă din două în două ore pe zi, de exemplu Tulcea - Crișan - Sulina , Tulcea – Murighiol - Sf.Gheorghe prima cursă fiind la ora 08:00; iar ultima la 18:00. Desigur același program îl regăsim și pe retur.

În regim normal aceste societăți ce fac parte din „Asociația Operatorilor Navelor De Agrement și Transport Rapid” asigurau deplasarea a mai mult de 80% dintre turiști și localnici.

Pentru a nu crea disconfort pasagerilor, numărul ambarcațiunilor poate fi, la nevoie, suplimentat.

Transportatorii au capacitatea de a duce și marfă către inima Deltei, astfel încât pensiunile și restaurantele să se aprovizioneze, iar turiștii să beneficieze de servicii și produse de calitate. 

De asemenea, Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării informează că președintele Asociației, Cătălin Țibuleac, a primit asigurări de la Asociația Operatorilor Navelor de Agrement și Transport Rapid că turiștii din Delta Dunării nu vor avea de suferit dacă unul dintre transportatorii fluviali din Delta Dunării va intra în incapacitate de lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel