Turism în mare viteză. Topul ţărilor care pot fi vizitate într-o singură zi

Turism
Turism

Cele mai mici ţări din lume pot „ascunde“ numeroase obiective turistice, iar faptul că nu se întind pe teritorii mari uşurează expediţiile turiştilor, care le pot străbate într-o singură zi. Iată care sunt câteva dintre acestea. 

Gibraltar 

Teritoriu britanic, dar situat în sudul Peninsulei Iberice, Gibraltar are o populaţie de peste 30.000 de locuitori. Majoritatea vizitatorilor îşi petrec ziua plimbându-se cu funicularul din vârful stâncii până la poale.

Monaco

Cu aproximativ 37.000 de de locuitori, cifră care variază în funcţie de sezon, Monaco impresionează prin iahturile luxoase şi cazinourile apărute în seria cinematografică James Bond. Pe lângă peisaje spectaculoase, Monaco este şi „gazda” celui mai faimos Muzeu Oceanografic, al cărui director a fost cândva Jacques Cousteau.

Liechtenstein

 

Situat între Elveţia şi Austria, această monarhie constituţională are în jur de 37.000 de locuitori şi este guvernată de o familie regală care locuieşte, la fel ca în basme, într-un castel situat în munţi.

Vatican

Vaticanul, „casa” Papei şi a altor 800 de persoane, este cel mai mic stat independent recunoscut din lume. Turiştii vin pentru muzee, grădini sau pentru a admira Capela Sixtină.

Andorra 

La doar trei ore distanţă de Barcelona, se află Andora, un microstat cu un total de aproximativ 76.000 de locuitori, situat între Spania şi Franţa. Andorra a păstrat tradiţiile spaniole, iar limba oficială a acestei ţări este catalana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel