Tulcea: Festivalul borşului lipovenesc din Jurilovca aşteaptă 30.000 de vizitatori

[] []

28 aug 2019 / 14:03
Salveaza PDF Comentarii

Primăria comunei Jurilovca pregăteşte turiştilor care vor veni în acest sfârşit de săptămână la Festivalul borşului lipovenesc 30.000 de porţii de borş de peşte, cu aproape 10.000 mai multe decât cele preparate anul trecut.

'Iniţial, am spus că vom pregăti 20.000 de porţii de borş de peşte, însă astăzi (miercuri, n.red.) anunţăm că vom avea pregătite 30.000 de porţii. Am crescut cantitatea, deoarece am văzut pe internet că există agenţii de turism care organizează excursii Bucureşti-Jurilovca în acest sfârşit de săptămână', a declarat miercuri, în timpul unei conferinţe de presă, primarul comunei Jurilovca, Ion Eugen.

El a dat asigurări că cele peste 5 tone de peşte care vor fi folosite pentru sărbătoare nu sunt importate şi a menţionat că în prepararea borşului de peşte sunt implicate 110 persoane. 'În anii 2016 şi 2017, am avut sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean, iar restul a fost contribuţia firmelor private. Anul trecut, am depus un proiect pentru realizarea acestui festival, iar pentru trei evenimente am obţinut 210.000 de euro', a mai spus primarul comunei Jurilovca. Potrivit sursei, pentru Festivalul borşului lipovenesc din Jurilovca nu se va aloca niciun leu de la bugetul local.

Proiectul este unul din cele 35 care au primit finanţare prin intermediul Grupului Local pentru Pescărie Durabilă (Fisheries Local Action Group, FLAG) Delta Dunării, potrivit managerului asociaţiei, Valentin Moldoveanu. 'Cele 35 de proiecte pentru care s-au semnat contractele de finanţare au un buget total de 32 de milioane de lei, iar până acum din acesta s-a plătit către beneficiari 1 milion de euro', a menţionat Moldoveanu. FLAG Delta Dunării are un buget de aproape 10 milioane de euro, iar pe lângă cele 35 de proiecte care au primit finanţare, alte 11 proiecte, cu un buget total de 1,1 milioane de euro, aşteaptă alocarea unor noi sume.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24