Tudorel Toader - Paul Brummell, întâlnire. Ce s-a aflat pe agenda discuţiilor

Colaborarea româno-britanică în domeniul justiţiei s-a aflat printre temele discutate, miercuri, de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi secretarul de stat Marieta Safta, au primit vizita ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord în România, Paul Brummell, însoţit de vice-ambasadorul Adam Sambrook şi de Adele Doyin Shiyanbola - şef al Departamentului politic din cadrul ambasadei.

Cu această ocazie, a fost evidenţiată colaborarea româno-britanică în domeniul justiţiei, inclusiv în ceea ce priveşte cooperarea judiciară în materie civilă şi penală.

"Întrevederea de astăzi a constituit un bun prilej pentru consolidarea relaţiilor de cooperare între cele două state şi reafirmarea sprijinului reciproc. Domnul ministru Toader a expus contextul propunerilor de modificare a legilor justiţiei", se menţionează în comunicatul MJ.

Ambasadorul Brummell a afirmat că este responsabilitatea României să decidă cu privire la legislaţia proprie, în conformitate cu Constituţia şi cu procedurile parlamentare. Totodată, şi-a exprimat speranţa că modificările aduse sistemului de justiţie vor promova independenţa şi eficienţa operaţională ale instituţiilor judiciare şi ale statului de drept şi că acestea se vor realiza printr-o consultare largă cu toate părţile relevante.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel