Trump anulează toate întâlnirile bilaterale. Adevăratul motiv

Bogdan Bolojan / 12 iul 2018 / 12:41 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Donald Trump a decis să anuleze toate întâlnirile bilaterale cu șefii de stat, după ce Angela Merkel a cerut imperativ să se discute mai mult pe subiectul legat de bugetul NATO. De fapt, ar fi vorba de tensiuni majore Trump-Merkel. 

Donald Trump ar fi urmat să aibă întâlniri bilaterale cu mai mulți șefi de stat, printre care și Klaus Iohannis. Toate întâlnirile au fost anulate de președintele SUA, după ce cancelarul Angela Merkel a cerut să se discute mai mult despre bugetele apărării aliaților precum și alte teme economice precum gazoductul North Stream. 

"Deși după afirmațiile grave ale lui Trump de ieri dimineață a existat o întâlnire bilaterală ieri după amiază Trump-Merkel, asperitățile nu au dispărut.

În această dimineață, în cadrul reuniunilor Consiliului Nord Atlantic la nivel de șefi de stat și de Guvern cu partenerii Georgia și Ucraina, cancelarul german Angela Merkel a transmis aliaților că tensiunile dintre SUA și Germania nu s-au deblocat.

Drept urmare, într-un gest fără precedent, partenerii au fost scoși din sala NAC, unde au rămas doar aliații, pentru lămurirea aspectelor neclarificate dintre SUA și Germania.

La această oră, discuțiile continuă, având că obiect bugetele apărării aliaților, dar și temele invocate ieri de Trump în legătură cu North Stream, relația cu Rusia și angajamentul SUA în Europa," se arată în mesajul lui Donald Trump, citat de Radu Tudor. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23