Trucul cu bolul: o metodă ieftină pentru a elimina toate mirosurile din mașina de spălat vase

Trucul cu bolul, o metodă ieftină pentru a elimina toate mirosurile din mașina de spălat vase. Sursa foto: freepik.com
Trucul cu bolul, o metodă ieftină pentru a elimina toate mirosurile din mașina de spălat vase. Sursa foto: freepik.com

Deși curățați temeinic farfuriile și tacâmurile, mașina de spălat vase nu este lipsită de murdărie sau de mirosuri neplăcute.

Și mașina de spălat vase necesită întreținere regulată, astfel încât potențialul său de curățare să nu slăbească. De ceva vreme ați observat că mașina de spălat vase emană un miros foarte neplăcut? Nu vă faceți griji, deoarece câteva soluții simple și naturale vor rezolva rapid această problemă enervantă. 

Nu trebuie sa apelați la substanțe chimice și să cheltuiți prea mulți bani, deoarece în cămară aveți deja produsele de care veți avea nevoie pentru a curăța mașina de spălat vase.

Balsamul de păr a expirat? Nu-l arunca! Este un produs de neînlocuit în gospodărie

Cea mai frecventă cauză a unui miros urât în ​​mașina de spălat vase provine din reziduurile alimentare, depozitate în filtrul aparatului, dar și garnitura de cauciuc a ușii. Prin urmare, pentru a evita funcționarea defectuoasă a mașinii de spălat și pentru a preveni proliferarea bacteriilor, este esențial să o curățați mai des.

Reziduurile alimentare trebuie îndepărtate cu prosoape de hârtie. Pentru a vă asigura că apa murdară curge fără probleme, trebuie neapărat să deblocați scurgerea.

Umiditatea și mucegaiul sunt două flageluri care provoacă automat mirosuri neplăcute. Cea mai bună soluție este să lăsați ușa deschisă după fiecare ciclu de spălare pentru a promova o bună ventilație și a permite aparatului să se usuce corespunzător.

 

Oțetul și bicarbonatul de sodiu: un duo prețios pentru a dezodoriza mașina de spălat vase

 

Fie că vă place sau nu, cu timpul, mașina de spălat vase începe să nu mai funcționeze corespunzător. După mai multe încercări, un specialist vă poate sfătui să înlocuiți dispozitivul cu unul nou. Dacă nu aveți bani, mai există o altă opțiune pe care trebuie să o încercați.

Merită să încercați câteva metode foarte eficiente pentru a scăpa de mirosurile urâte, care poluează interiorul mașinii de spălat vase.

Cum să folosești coaja de citrice pentru creșterea plantelor. Grădinarii au dezvăluit un secret

Iată un truc eficient. Aveți nevoie doar de două ingrediente cu proprietăți puternice de deodorizare pentru a vă împrospăta și curăța mașina de spălat vase: bicarbonat de sodiu și oțet alb. Acești agenți de curățare și dezinfectanți sunt ideali pentru curățarea mașinii de spălat vase. Ca bonus, ambele sunt antibacteriene, anticalcar și antimucegai. În plus, aceste produse sunt ecologice și economice!

Iată pașii de urmat: scoateți coșul de vesela, clătiți-l și lăsați-l să se usuce la aer. Apoi, scoateți filtrul  și puneți-l într-o soluție de apă caldă cu 1 cană de oțet alb. Lăsați filtrul în acest amestec pentru 30 de minute. După acest timp, îl puteți curăța cu atenție cu o periuță de dinți veche sau cu un burete de spălat vase.

Curățați ușor întreaga zonă a filtrului și asigurați-vă că nu există reziduuri alimentare sau alte murdărie. După această operațiune de curățare, puneți filtrul la loc.

Unele gospodine spală hainele în apă carbogazoasă. Află în ce constă acest truc

Acum, puneți un castron cu oțet pe un suport superior al mașinii de spălat vase. Un pahar este suficient. Setați programul mașinii de spălat vase să ruleze pe un ciclu de apă foarte fierbinte. 

Apoi scoateți castronul și stropiți fundul dispozitivului cu un pahar de bicarbonat de sodiu. Setați un program pentru o spălare scurtă. În cele din urmă, clătiți mașina de spălat vase. Veți fi plăcut surprins să descoperiți că mașina de spălat vase este curată și nu mai emană mirosuri urâte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel