Transfuzie Sanguină. Rezervele din spitale, cele mai joase cote

Vineri, 22 marti, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași are loc Recolta de Primăvară, o inițiativă a Asociației Trei Vieți menită să stimuleze populația eligibilă în donarea de sânge în perioada în care rezervele din spitale ating cele mai joase cote.

Statisticile donării de sânge din România descriu un cadru alarmant în privința rezervelor sangvine aproape inexistente în prezent, precum și o lipsă generală de informare în rândul populației în ceea ce privește responsabilitatea și beneficiile donării de sânge.

În cadrul evenimentului de vineri, voluntarii Trei Vieți vor sta la dispoziția persoanelor interesate pentru mai multe informații referitoare la procesul și beneficiile donării, ce se întâmplă cu sângele după ce acesta este recoltat, și orice altă întrebare sau nelămurire există. Până atunci, prin consultarea site-ului www.treivieti.ro/doneaza se poate verifica eligibilitatea donării de sânge.

În cadrul Recoltei de Primăvară se face o donare de sânge colectivă. Apelând la bunăvoința și la deschiderea persoanelor interesate de a veni la Centrul de Transfuzii alături de cunoscuții și apropiații lor, voluntarii asociației au pregătit o serie de prezentări și informări pentru donatori, o mână de strâns în caz că aceștia au nevoie de un strop de curaj, și un mic dejun dulce acompaniat de cafea și răcoritoare. Prin acest eveniment se încearcă scoaterea din contextul "spitalicesc" al actului donării, și crearea unei interacțiuni și a unei experiențe cât mai plăcute pentru participanți.

Evenimentul va avea loc între orele 7:00 și 13:00, cu posibilitatea de a prelungi programul de recoltări în cazul în care există un număr mare de persoane interesate să doneze și după orele 13:00. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel