TRAGEDII în Diaspora. Problema gravă cu care se cofruntă românii plecați în străinătate

O mare problemă a românilor din străinătate sunt sumele mari de bani necesare românilor care mor în diverse împrejurări. 

Stiridiaspora.ro a publicat un interviu cu una dintre cele mai mari probleme ale românilor aflați în străinatate.

Iată o parte din relatare:

Adriana Puică are 32 de ani și plecată din România de cinci ani. Acolo a înființat alături de mai mulți parteneri Asociația Românilor din La Plana. A ajuns în Spania pentru că acolo se află fratele său, iar de la ideea unei investiții într-un apartament a ajuns să rămană definitiv acolo. De profesie este formator profesional, dar prin intermediul asociației sale ajută românii aflați la nevoie.


Adriana Puică:  Suntem localizați în provincia Castellon de la Plana, oraș Castellón, comunitatea Valenciană, Spania . În Castellon se află a doua mare comunitate de români din Spania, după Alcala de Henares( de lângă Madrid) . Comunitatea este prezentă de 20 de ani aici . Asociația este relativ nouă, din 2016 , dar colaborăm cu asociațiile mai vechi , aducând un alt suflu, tânăr și inovator . Obiectivul principal al asociației este să dăm vizibilitate integrării exemplare a românilor în comunitatea spaniolă. 

R: Cât de des vă confruntați cu români care mor în această regiune, iar familiile nu au bani pentru repatriere? 

Adriana Puică:  Foarte des ne confruntăm cu această problemă . După cum spuneam, comunitatea are aici peste 20 de ani , putem vorbi de nepoții primilor veniți. Drept pentru care , au început să existe și aceste probleme pentru că populația îmbătrânește , așa cum este normal . Se pare că nu există educație în acest sens.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel