Toți grădinarii pun un cub din acest ingredient în ghivecele cu flori. Motivul te va uimi

Toți grădinarii pun un cub din acest ingredient în ghivecele cu flori. Motivul vă va uimi. Sursa - pixabay.com
Toți grădinarii pun un cub din acest ingredient în ghivecele cu flori. Motivul vă va uimi. Sursa - pixabay.com

Crezi că trebuie să cumperi îngrășăminte scumpe pentru plantele tale? Greșit! Uneori, un ingredient pe care toată lumea îl are în cămară este suficient pentru a le face luxuriante ca niciodată.

Cultivarea florilor oferă o mare satisfacție. Nu doar că miros frumos, dar sunt și frumoase și colorate, capabile să ofere un plus de vitalitate grădinilor și balcoanelor.

Pentru ca plantele să înflorească, grădinarii amatori folosesc adesea îngrășăminte. Cu toate acestea, majoritatea ignoră faptul că pot face acasă îngrășăminte care le permit să obțină rezultate excelente cheltuind cât mai puțini bani.

Plantele care purifică cel mai bine aerul din apartament: ține-le în casă și vei fi ferit de viroze și gripă

Pentru a avea flori mai frumoase ca niciodată, grădinarii pun un cub de drojdie de bere în ghivece.

Puțină lume știe că drojdia de bere uscată sau proaspătă este un îngrășământ organic de înaltă calitate, la fel ca cojile de banane. Plantele care beneficiază cel mai mult de pe urma drojdiei sunt  trandafirii și mușcatele.

Trei plante, dăruite tradițional de Crăciun, trebuie eliminate imediat din casă: sunt toxice

Drojdia de bere conține numeroase vitamine (cum ar fi B), proteine ​​și săruri minerale care stimulează înflorirea plantelor și ajută la înmulțirea mugurilor. În plus, poate fi folosită și când a expirat, evitând astfel risipa.

 

Ce procedura trebuie să urmezi pentru a avea flori frumoase ca niciodată

 

Pentru a face acest îngrășământ formidabil, dizolvă doar 30 de grame de drojdie de bere în apă caldă. De asemenea, adaugă o lingură de zahăr, care va acționa ca un activator.

Se amestecă totul și se lasă să se odihnească câteva ore. Apoi diluează amestecul în 10 litri de apă, pune-l într-o sticlă cu pulverizator și folosește-l când uzi plantele.

Soluția obținută trebuie folosită primăvara, adică anotimpul în care solul este cald sau fierbinte. Prin urmare, mugurii vor crește și plantele vor înflori.

Adio melci! Un remediu natural și super ieftin îți vine în ajutor

Efectele pozitive ale drojdiei de bere nu se opresc aici. Drojdia este utilă și pentru alungarea melcilor.

Gata cu melcii din grădină datorită drojdiei de bere! Pune un cub într-un borcan de sticlă și lasă-l  deschis. În acest fel vei obține niște capcane formidabile pentru melci.

Melcii care se adună în borcane pot fi eliberați în pădure. Prin urmare, este un remediu bun pentru a scăpa de melci fără a le face rău.

Indirect, drojdia de bere alungă și alți paraziți care asediază adesea plantele. De fapt, atrage gărgărițele, prădătorii naturali ai afidelor și insectele solzoase.

Orhideea va fi sănătoasă și luxuriantă. Ce trebuie să faci ca să înflorească la nesfârșit și să reziste mulți ani

Deci, există atât de multe motive bune pentru care toată lumea pune un cub de drojdie de bere în plantele din grădină sau din balcon. Merită să încerci să folosești acest remediu, care este util și pentru cultivarea multor legume.

Plante care nu tolerează drojdie de bere

Cu toate acestea, există unele plante care nu iubesc drojdia de bere. Acest ingredient modifică aroma cartofilor, a usturoiului și a cepei, de aceea nu folosi drojdia pentru a fertiliza aceste legume.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel