Thomas Bach spune că preşedintele IAAF ar putea deveni la un moment dat membru al CIO

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, l-a felicitat pe Sebastian Coe pentru realegerea sa în funcţia de preşedinte al Federaţiei internaţionale de atletism (IAAF) şi a dat de înţeles că la un moment dat acesta ar putea deveni membru al CIO.

Aflat în fruntea IAAF din 2015, britanicul Sebastian Coe, dublu campion olimpic la 1.500 metri, a fost reales în unanimitate ca preşedinte al Federaţiei internaţionale, cu un mandat de patru ani, cu prilejul alegerilor desfăşurate miercuri la Congresul de la Doha (Qatar).

În pofida sugestiei făcute de Bach, alegerea lui Coe în calitatea de membru al CIO este puţin probabilă deoarece ar fi vorba despre un conflict de interese în condiţiile în care a fost co-proprietar a unei companii de marketing sportiv.

Ca membru al CIO eşti responsabil pentru toate sporturile. De aceea trebuie să nu existe un conflict de interese, a punctat Bach, evitând să confirme totuşi că Sebastian Coe ar putea deveni membru al instanţei olimpice anul viitor, la JO de la Tokyo.

Sebastian Coe şi preşedintele FIFA, Gianni Infantino, sunt cei mai proeminenţi lideri de federaţii internaţionale care nu sunt membri ai CIO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel