Tensiuni politice MARI în Italia! Renzi ameninţă cu retragerea susţinerii Guvernului Conte

Matteo Renzi, liderul formaţiunii Italia Viva, l-a criticat, joi, pe premierul italian Giuseppe Conte, avertizându-l că i-ar putea retrage susţinerea politică.

„Din cauza urgenţei medicale, italienii sunt într-o situaţie care aminteşte de arestul la domiciliu. Să nu venim cu un paternalism de tip populist ori cu o viziune lipsită de conţinut politic. Nu a cerut nimeni reluarea tuturor activităţilor, am cerut reluarea în mod gradual şi proporţional", afirmă Matteo Renzi, liderul partidului Italia Viva, care oferă susţinere Guvernului Giuseppe Conte împreună cu Mişcarea Cinci Stele.

„Îi spunem în faţă premierului: suntem într-un moment de răscruce. S-a descurcat foarte bine prin protejarea italienilor, a fost foarte bine. Însă în etapa a doua nu este suficient să ne jucăm cu temerile şi preocuparea. Este necesară reconstrucţia după o situaţie devastatoare, este necesară viziune, sunt necesare alegeri curajoase. Să se uite puţin mai bine la datele Oficiului pentru Statistici (ISTAT), altfel noi nu îi vom mai fi alături. Dacă va alege drumul populismului, nu va avea alături formaţiunea Italia Viva. Nu i-am retras puterile lui Matteo Salvini pentru a le da altora", a subliniat Matteo Renzi, citat de La Repubblica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel