Teatrul Nottara: Două premiere în luna mai

Teatrul Nottara, premiere
Teatrul Nottara, premiere

Teatrul Nottara anunță premiera a două spectacole: Asta-i ciudat (Păguboșii) și Balul sinucigașilor.

Teatrul Nottara prezintă Asta-i ciudat, comedie muzicală de Eugen Rotaru și Laurențiu Profeta, după o idee de Miron Radu Paraschivescu, în regia Dianei Lupescu, care va avea premiera vineri, 11 mai 2018, la ora 19.00, la Sala Horia Lovinescu, iar Balul sinucigașilor, după un text al legendarei trupe franceze Le Splendid (devenită celebră în anii ’70 și formată din Josiane Balasko, Marie-Anne Chazel, Christian Clavier, Gérard Jugnot, Thierry Lhermitte și Bruno Moynot), în regia lui Iulian Furtună, miercuri, 16 mai 2018, și joi, 17 mai 2018, la ora 19.00, Sala Horia Lovinescu, Teatrul Nottara.

Teatrul Nottara: Două premiere

Plecând de la piesa inițială a lui Miron Radu Paraschivescu, Eugen Rotaru a scris textele pentru numeroasele melodii compuse de Laurențiu Profeta care fac țesătura muzicalului de acum la Teatrul Nottara. Pariul regizoarei Diana Lupescu este să prezinte la Teatrul Nottara o montare așezată, calmă, blândă, în care publicul să nu plece de la teatru revoltat sau intrigat, ci atins de nostalgie. Un spectacol la Teatrul Nottara care să placă tuturor, și celor mai în vârstă, și celor tineri.

Diana Lupescu – în rol de regizor

„Am ales să aduc pe scenă aceste personaje într-un spectacol care îmbină muzica și textul dramatic. Cea mai bună alegere a fost a lui Eugen Rotaru, care a plecat de la textul lui Miron Radu Paraschivescu, Asta-i ciudat, și de la muzica lui Laurențiu Profeta, pentru a ajunge la Păguboșii, așa cum se numea spectacolul pe atunci. Iubesc Păguboșii! Îmi dau curaj și speranță și voința de a merge mai departe, indiferent de răutatea, prostia, parșivenia și orgoliile celor ce vor să stea în drumul nostru. Încotro? Înainte! Și, cum spunea un personaj al lui Kundera, «înainte» poate fi în toate direcțiile... sau în orice direcție, nu vreau să-mi aduc aminte exact! ASTA-I CIUDAT?”, mărturisește Diana Lupescu.

Balul sinucigașilor este o comedie spumoasă la Teatrul Nottara, care îmbină elemente de magie, dans, muzică, presărate cu umor negru de situație și de limbaj, creând o lume cu alte reguli, în care suntem invitați să pășim fără prejudecăți și să reușim, prin râs, să fim mai deschiși și mai receptivi față de o serie de probleme cu care se confruntă lumea contemporană, mereu amenințată de conflicte și de violență.

Teatrul Nottara: Două premiere

Regizor, director artistic și creator de evenimente inedite și surprinzătoare, Iulian Furtună, discipol și colaborator al mimului Marcel Marceau, al lui Jacques Lecoq și al lui Lindsay Kempal, e prezent de peste 20 de ani în teatre dramatice și muzicale importante, săli de concerte, festivaluri, dar și pe platourile de televiziune, unde pune în scenă și joacă frecvent în programe de divertisment, pentru televiziuni ca France 2 și Canal+.

„Piesa am numit-o Balul sinucigașilor, plecând de la imaginea pe care mi-a inspirat-o cercul ritmic vicios (ronda fatalistă?) în care se învârt cele șase personaje ale piesei. Personajele se îmbarcă unul câte unul, ca într-un carusel, care accelerează și aruncă personajele unul după altul, explozia finală pulverizând, la propriu, această lume pe cât de inocentă și naivă, pe atât de coruptă de mecanica societății. Prinși în roata vieții, în forța unei mașini implacabile și nemiloase pe care o creează însăși societatea cu regulile ei de timp și de relații, unii vor fi ejectați, pluverizați, iar alții decid pentru ei înșiși momentul când să încerce evadarea”, descrie Iulian Furtună premisele construcției spectacolului la Teatrul Nottara.

Teatrul Nottara: Două premiere

Asta-i ciudat
(Păguboșii)

DISTRIBUŢIA:
Teofilos - Mihai MARINESCU
Broască - Alexandru Mike GHEORGHIU
Șarpe - Dan CLUCINSCHI
Țâcă - Alexandru PRICA
Mangelica - Ioana CALOTĂ
Zaraza - Daniela MINOIU
Floricica - Roxana COLCEAG
Comisarul - Vlad GĂLĂȚIANU
Stavrică - Vlad TRIFAȘ
Florică Florescu - Șerban GOMOI

Regia artistică: Diana Lupescu
Muzica: Laurențiu Profeta
Adaptare: Radu Mihalache
Muzică live: Alexandru Prica (acordeon), Vlad Gălățianu (chitară)
Scenografia: Luana Drăgoiescu
Schițe decor: Vladimir Iuganu
Coregrafie: Roxana Colceag
Responsabil de proiect: Cristina Rusiecki

Teatrul Nottara: Două premiere

Balul sinucigașilor
creație colectivă: Trupa Le Splendid
(Josiane Balasko, Marie-Anne Chazel, Christian Clavier, Gérard Jugnot)

DISTRIBUȚIA:
Mortez - Şerban GOMOI
Tereza - Laura VASILIU
Katia - Mihai MARINESCU
Josette - Ioana CALOTĂ
Felix - Răzvan BĂNICĂ / Dan CLUCINSCHI
Preskovitch - Alexandru Mike GHEORGHIU
Showman - Filip RISTOVSKI

Regia: Iulian Furtună
Muzica: Bobo Burlăcianu, Bogdan Marinescu
Scenografia: Ioana Pashca
Traducerea: Iulian Furtună
Coregrafia: Mălina Andrei
Adaptarea: Iulian Furtună
Consultant magie: Andrei Teașcă
Responsabili de proiect: Mirela Rădulescu, Silvia Dumitrache

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel