EXCLUSIV  Teatru Tineretului, Piatra Neamț. „Mamă mi-am pierdut mâna!”, premieră

Premieră despre adolescență la Teatrul Tineretului (Piatra Neamț).Teatrul Tineretului are bucuria de a anunţa premiera națională, MAMĂ, MI-AM PIERDUT MÂNA!, pe un text scris de Maria Kontorovici în aprilie 2017 și regizat de Alexandru Mâzgăreanu.

Prima reprezentație a avut loc sâmbătă, 27 ianuarie, iar a doua duminică, 28 ianuarie, ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Tineretului din Piatra Neamț și se vor desfășura în prezența autoarei, fiind urmate de discuții cu publicul.

„Adolescența este vârsta la care începem să ne căutăm locul și rostul în lume. De cele mai multe ori, această căutarea identitară înseamnă trecerea prin experiențe esențiale, uneori dureroase.

Alexandru Mâzgăreanu ne propune un spectacol plin de energie și de sensibilitate despre neliniștile acestei vârste. Mașka, personajul principal, este o adolescentă care încearcă să facă față presiunii sociale și familiale evadând, din când în când, într-o lume imaginară, a super-eroilor. Ca orice adolescentă, Mașka simte nevoia să se afirme, să își definească identitatea; în același timp, tânjește să fie acceptată de grup și copiază modele. Vrea să fie cea mai bună, să facă ceva extraordinar, să fie memorabilă, astfel încât grupul și familia să o prețuiască.

MAMĂ, MI-AM PIERDUT MÂNA! – un spectacol despre provocările adolescenței și despre respectul de sine la orice vârstă." susține Raluca Naclad, consultant artistic.

MAMĂ, MI-AM PIERDUT MÂNA!

de Maria Kontorovici

traducere Raluca Rădulescu

În distribuție:

Aida Avieriţei, Emanuel Becheru, Dragoş Ionescu, Cristina Mihăilescu, Cătălina Bălălău, Corina Grigoraş, Sabina Brânduşe, Cătălina Ieşanu, Loredana Grigoriu, Tudor Tăbăcaru, Gina Gulai, Dan Grigoraş, Florin Hriţcu

Regie: Alexandru Mâzgăreanu

Decor: Romulus Boicu

Costume: Alexandra Mâzgăreanu

Muzică: Alexandru Suciu

Acrobații: Marian Peter

Maria Kontorovici

Născută în 1994, Maria Kontorovici este dramaturg și regizor rus. A absolvit Academia de Teatru din Ekaterinburg în 2016, fiind studentă a lui Nikolai Kolyada – personalitate reprezentativă a teatrului rusesc: actor, regizor, profesor de dramaturgie, inițiator și organizator al unuia dintre cele mai importante festivaluri de teatru dedicate tinerilor creatori, „Koliada Plays". Maria a fost nominalizată în cadrul Festivalului Internațional de Dramaturgie Contemporană „Eurasia"(2015 și 2016)și al Festivalului Internațional pentru Tineri Dramaturgi „Lubimovka"(2016 și 2017).

În prezent, ea performează la Centrul de Teatru Contemporan din Ekaterinburg, Rusia.

[citeste si]

Alexandru Mâzgăreanu

Are 31 de ani și este regizor artistic al Teatrului Tineretului din anul 2016. Creațiile lui au fost prezente pe această scenă începând din anul 2008 când, student fiind, a obținut Premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Teatru Piatra Neamț (Secțiunea Școli de teatru) - pentru spectacolul FOOL FOR LOVE de Sam Shepard. În 2010 a obținut același premiu, pentru cel mai bun regizor, de data aceasta la Secțiunea Profesioniști, pentru TRUE WEST de Sam Shepard.

Alexandru a fost nominalizat la Gala UNITER 2011, secțiunea „Debut", pentru regia spectacolului FUNCȚIONARII după A. P. Cehov, producție a Teatrului Metropolis București. De asemenea, a obținut Premiul pentru cel mai bun regizor în cadrul Galei „Comedia ține la TINEri" pentru ROMANȚIOȘII (2008) și a fost finalist la secțiunea „Artele spectacolului" - Marile Premii Prometheus 2009 – OPERA PRIMA.

Până în prezent, Alexandru Mâzgăreanu a regizat peste 20 de spectacole, în teatre profesioniste, care au fost selectate și au participat la festivaluri naționale și internaționale. Cu trupa TT a realizat spectacolele GĂRGĂRIȚELE SE ÎNTORC PE PĂMÂNT(2013), VICLENIILE LUI SCAPINO (2014) și PINOCCHIO - spectacol-lectură în cadrul Festivalului de Teatru Piatra Neamț (2017).

Romulus Boicu

Are 31 de ani și este scenograful Teatrului Tineretului din anul 2014. "Mamă, mi-am pierdut mâna!" este cea de-a cincea întâlnire artistică cu regizorul Alexandru Mâzgăreanu. Au lucrat împreună la spectacolele VICLENIILE LUI SCAPINO, GĂRGĂRIŢELE SE ÎNTORC PE PĂMÂNT, la Piatra Neamț, WITH A LITTLE HELP FROM MY FRIENDS, la București și CRIMA DIN STRADA LOURCINE, la Arad. Pe scena de la TT, Romulus a realizat scenografia pentru 12 producții.

A colaborat cu Teatrul German din Ungaria, Szekszárd, realizând scenografia spectacolului COPILUL ZBURĂTOR de Roland Schimmelpfennig, regia Szabó K. István. În București, a lucrat la Teatrul de Artă, pentru scenografia spectacolelor CÂND TIMPUL STĂ PE LOC (regia Bogdan Budeș) și GROOMING (regia Ruxandra Oancea). În 2016 a fost scenograf pentru FestCO, ediţia a IV-a, Teatrul de Comedie Bucureşti.

Alexandra Mâzgăreanu

Alexandra are 30 de ani și este graphic designer și ilustrator. A conceput costume pentru spectacolele: FAZANUL, O NOAPTE FURTUNOASA, OPT FEMEI (Teatrul „Nottara", București), JOB INTERVIEW (Teatrul „Toma Caragiu", Ploiești), CRIMA DIN STRADA LOURCINE (Teatrul Clasic „Ioan Slavici", Arad), A DOUĂSPREZECEA NOAPTE (Teatrul „Regina Maria", Oradea), CABINA ARTISTELOR (ArCub, București).

Ca ilustrator, Alexandra a realizat desenele pentru volumul Carol I. Primul și cel mai mare rege al românilorde Adrian Cioroianu și Andrei Radu, Editura Curtea Veche și pentru spectacolul Frumoasa din pădurea adormită sau povestea unei treziri, adaptare după Frații Grimm – Teatrul „Ion Creangă".

Alexandra a fost premiată la secțiunea profesioniști, în cadrul Concursul internațional de grafică și concept „A Curious Story"- Antalis, 2010.

"Mamă, mi-am pierdut mâna!" este prima colaborare a Alexandrei Mâzgăreanu cu Teatrul Tineretului din Piatra Neamț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel