Tăriceanu, acuzat de trafic de influență. Ce urmează pentru politician

Avocata Mihaela Olaru a vorbit pentru DC News despre plângerea penală pe care Elena Udrea i-a făcut-o lui Călin Popescu Tăriceanu pentru traficul de influență din 2005. Conform legislației în vigoare, ea ne-a spus că fapta nu s-a prescris.

"Traficul de influență nu s-a prescris. Călin Popescu Tăriceanu poate fi cercetat și poate să răspundă penal atâta timp cât fapta nu este prescrisă. Termenul de prescripție este de opt ani", a spus Mihaela Olaru pentru DC News.

VEZI ȘI: ELENA UDREA i-a făcut plângere penală lui CĂLIN POPESCU TĂRICEANU

Întreabată ce urmează pentru Călin Popescu Tăriceanu, avocata ne-a zis: "Se va începe urmărirea penală in rem asupra faptei și nu asupra persoanei. Dacă există dovezi că s-a săvârșit un act de corupție - o faptă penală - cu siguranță, se va începe urmărirea penală și față de persoana în cauză. În funcție de datele pe care le au procurorii și în funcție de indiciile care există, vom vedea ce se va întâmpla. Acel bilețel roz trebuie verificat. Nu putem să facem o afirmație, fără să verificăm. Trebuie să vedem dacă este scrisul său. Probabil că vor fi audiate și alte persoane în acest caz. Poate există și înregistrări, nu se știe. Gândiți-vă ce s-a întâmplat cu scandalul în care este implicat Bercea Mondial. Nu se știe dacă la baza plângerii penale stă doar acel înscris sub semnătură privată sau dacă există și vreo înregistrare. Așadar, în funcție de aceste minime mijloace de probă, organul de anchetă poate să înceapă urmărirea penală și față de domnul Călin Popescu Tăriceanu. În acest caz, nu văd arestare preventivă".

VEZI ȘI: CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, replică la traficul de influență din 2005

Ce spune Elena Udrea

Despre prescrierea faptei, Elena Udrea a declarat că aceasta a fost făcută în 2005, dar a fost cercetată în 2007, ca urmare, opt ani înseamnă 2015.

Mișcarea Populară a făcut această plângere penală împotriva domnului CĂLIN POPESCU TĂRICEANU și dânsul trebuie să răspundă pentru fapta de trafic de influență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel