EXCLUSIV  Surse DC News: Guvern PNL-UDMR sprijinit, la învestitură, de PSD. De ce Iohannis ar fi de acord cu această variantă

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Sunt momente de negocieri intense zilele acestea! După rezultatul alegerilor din 6 decembrie, se încearcă formarea Guvernului cât mai rapid posibil.

Informațiile obținute pe surse de DC News arată că USR nu va accepta varianta Ludovic Orban premier. În acest context, Ludovic Orban și liberalii sunt deciși să meargă mai departe și să facă un Guvern PNL-UDMR sprijinit, la învestitură, de PSD.

De asemenea, motivul principal pentru care și președintele Klaus Iohannis ar fi de acord cu o astfel de modalitate ar fi că miniștrii pe care ar vrea sa-i propună USR trebuie să se califice la locul de muncă.

Or România nu-și permite acum să învețe USR-iștii să fie miniștri și să cunoască portofoliile care li s-ar aloca. Situația este atât de complicată și  gravă, din punct de vedere economic și al crizei Covid-19, încât este nevoie de persoane cu experiență în administrație care să poată reporni motoarele imediat.

În plus, este în discuție eliminarea mediocrilor din Guvern, cum sunt cazurile celebre de la Ministerul Muncii sau Educație. În orice caz, PNL dorește neapărat să aibă în mână și Ministerul de Finanțe, minister esențial în acest moment, informează surse DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel