SUA: Acuzat că duce o 'campanie de ură', Donald Trump se apără

Preşedintele american Donald Trump, acuzat din nou de rasism după o serie de atacuri împotriva unui ales de culoare din oraşul Baltimore, a încercat să se apere duminică, reluându-şi criticile la adresa opoziţiei democratice, informează AFP. 

'Democraţii joacă în continuare cartea rasismului, în timp ce, de fapt, au făcut atât de puţin pentru formidabilii afro-americani din ţara noastră', scrie Trump într-un mesaj pe Twitter. Miliardarul republican l-a atacat virulent în ajun pe Elijah Cummings, ales democrat din Maryland în Camera Reprezentanţilor. Circumscripţia sa acoperă o mare parte din Baltimore, oraş industrial locuit predominant de afro-americani, afectat de probleme sociale, droguri şi violenţă.

'Districtul lui Cummings reprezintă o dezordine dezgustătoare, infestată cu şobolani şi cu alte rozătoare (...) Nimeni nu ar vrea să locuiască acolo', a denunţat Donald Trump. Aceste atacuri au fost considerate 'rasiste' de lidera Partidului Democrat, Nancy Pelosi, născută în Baltimore, dar care reprezintă în Camera Reprezentanţilor circumscripţia din California.

'Să-i explice cineva lui Nancy Pelosi, recent calificată drept rasistă de unii din cadrul propriului partid, că nu este nimic rău de a sublinia ceea ce este evident: reprezentantul Elijah Cummings a făcut o muncă foarte proastă pentru districtul său şi pentru oraşul Baltimore', a reacţionat preşedintele american duminică dimineaţa. 'Vorbind despre eşecurile dureroase, a văzut oare cineva ceea ce devine districtul lui Nancy Pelosi din San Francisco? Acesta este de nerecunoscut în ultima vreme', susţine Donald Trump.

Afirmaţiile preşedintelui american a provocat sâmbătă un val de răspunsuri indignate, la mai puţin de două săptămâni după ce invitase patru parlamentare democrate provenind din rândul minorităţii 'să se întoarcă de unde au venit'. 'Aţi demonstrat încă o dată că nu sunteţi la înălţimea funcţiei. Un preşedinte trebuie să tragă ţara în sus. Nu să o dezbine', a reacţionat fostul vicepreşedinte Joe Biden, care conduce în sondaje în cursa pentru învestitura democrată în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2020.

'E mai bine să ai câţiva şobolani decât să fii unul!', a remarcat într-un editorial acid publicaţia locală Baltimore Sun. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel