Studiu: Laptele integral, risc scăzut de deces și boli cardiovasculare

Dana Lascu / 14 sep 2018 / 23:12 Salveaza PDF Comentarii
lapte
lapte

Consumul a trei sau mai multe porții de lapte și de lactate integrale pe zi - în special în țările în curs de dezvoltare - a fost legat de rate mai scăzute de deces și boli cardiovasculare, conform unui studiu publicat în The Lancet. Concluziile acestuia sunt în contradicție cu recomandările actuale privind dieta, care arată că avem nevoie de până la patru porții de lactate degresate pe zi pentru o inimă sănătoasă.

Studiul privind epidemiologia urbană prospectivă (PURE), care a cuprins 21 de țări de pe cinci continente și 136.384 de pacienți analizați, a urmărit să evalueze impactul consumului de lapte și lactate nedegresate asupra riscului cardiovascular într-o cohortă diversă. Deși concluziile cercetătorilor le reconfirmă pe cele ale altor studii, ele contrazic standardele actuale privind consumul de lactate, notează cardiovascularbusiness.com, citând concluziile studiului din The Lancet.

La ce sunt bune produsele lactate

„Produsele lactate reprezintă o sursă majoră de grăsimi saturate, care s-a presupus că afectează în mod negativ lipidele din sânge și cresc riscul de boli cardiovasculare și mortalitatea", a explicat autorul principal dr. Mahshid Dehghan, de la Institutul de Cercetare a Sănătății Populației din Canada. 

„Folosind acest cadru, liniile directoare dietetice recomandă minimizarea consumului de produse lactate cu grăsime integrală pentru prevenirea bolilor cardiovasculare la populație", a continuat acesta. 

Care din produsele lactate sunt cele mai bune și cum scad ele riscul de deces și boli cardiovasculare, aflați de pe DC MEDICAL.RO.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26