Studenţii IT-işti ai Universităţii Oradea primesc masă şi cazare gratuită de la Primărie

Studenţii de la specializările IT ale Universităţii Oradea vor beneficia, în noul an universitar, de cazare şi masă gratuită în căminele studenţeşti, facilităţile fiind acordate în baza unui parteneriat între Primăria municipiului şi instituţia de învăţământ superior, pentru toţi tinerii care locuiesc în afara oraşului şi a Zonei Metropolitane.

Potrivit unui comunicat al Universităţii Oradea, studenţii care beneficiază de aceste facilităţi sunt cei de la specializările: Informatică, Calculatoare, Tehnologia Informaţiei, Electronică Aplicată, Reţele şi Software de Telecomunicaţii, Automatică şi Informatică Aplicată, Inginerie Electrică şi Calculatoare, Mecatronică, Robotică. 'Sprijinul financiar se acordă studenţilor cu domiciliul în alte localităţi decât Oradea şi Zona Metropolitană Oradea, prin bugetare din partea Primăriei Municipiului Oradea, conform Hotărârii Consiliului Local Oradea nr. 1285 din 12.12.2018', se arată în comunicat.

Pentru a obţine aceste facilităţi, studenţii trebuie să acumuleze minim 75% din creditele aferente primei sesiuni de examene, respectiv din creditele anuale. De asemenea, în cel de-al doilea semestru de şcoală, ei trebuie şi să facă stagii de practică, de internship sau să se angajeze pentru minim 60 de ore, la departamente de IT sau firme locale de profil, din Oradea sau ZMO. 'Măsura vine în întâmpinarea strategiei de dezvoltare a sectorului IT al oraşului Oradea. Studenţii eligibili sunt rugaţi să se adreseze secretariatelor facultăţilor pentru detalii', se mai arată în comunicatul Universităţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel