Stoltenberg asigură Polonia și Țările Baltice de protecție în cazul unui atac

Tensiuni în Ucraina. Reuniune de urgenţă a NATO după ce Rusia a pus STOP oricărei extinderi viitoare a Alianţei Nord-Atlantice
Tensiuni în Ucraina. Reuniune de urgenţă a NATO după ce Rusia a pus STOP oricărei extinderi viitoare a Alianţei Nord-Atlantice

NATO va răspunde oricărui atac împotriva Poloniei sau a ţărilor baltice, a declarat secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg.

Acest lucru a fost declarat de Stoltenberg, într-un interviu apărut marţi în mai multe publicaţii europene, înaintea summitului de la Londra, transmite Reuters.
 
'Prin prezenţa forţelor NATO în Polonia şi în ţările baltice, trimitem Rusiei un semnal foarte puternic: dacă va exista un atac asupra Poloniei sau a statelor baltice, întreaga alianţă va răspunde', a subliniat secretarul general. În interviul acordat publicaţiilor Rzeczpospolita (Polonia), Suddeutsche Zeitung (Germania) şi El Pais (Spania), Stoltenberg a subliniat că NATO nu are inamici, dar va răspunde atunci când va fi necesar.

Turcia a refuzat să sprijine apărarea Poloniei și a statelor baltice


SUA au cerut Turciei să sprijine un plan de apărare al NATO pentru statele baltice şi Polonia. Turcia a refuzat însă până acum, afirmând că Alianţa ar trebui să-i acorde mai multă susţinere politică în lupta împotriva miliţiilor kurde din Siria. În acelaşi interviu, Jens Stoltenberg a mai spus că nu se opune unei politici de apărare mai puternice a Uniunii Europene, însă, în opinia sa, este lipsit de sens ca prin aceasta să se încerce înlocuirea NATO, conform AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel