Spectacol de teatru – Inocentul, cu Dan Tudor

Inocentul
Inocentul

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la spectacolul de teatru „Inocentul" de Radu Băieșu, după un text al lui Ion Băieșu, marți, 18 septembrie 2018, ora 17.00, în sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe). Spectacolul a fost, de asemenea, înregistrat la Teatrul Național Radiofonic, iar premiera se va difuza în data de 20 septembrie 2018, ora 23.05, la Radio România Actualităţi, anunță MNLR într-un comunicat.

Adaptarea radiofonică: Manuella Popescu.

Regia artistică: Radu Băieşu.

În distribuţie Dan Tudor şi Florin Dobre. Regia de montaj: Florin Bădic.

Regia de studio: Renata Rusu.

Regia tehnică şi muzicală: Mădălin Cristescu.

Realizator: Manuella Popescu.

În demersul teatral, intitulat nu întâmplător „Inocentul", regizorul Radu Băieșu și actorul Dan Tudor, folosind cuvintele lui Băieșu, și-au propus să-l descopere pe omul de lângă noi. Vecin, coleg de serviciu, sau chiar rudă, debitând gogomănii cu imensă seriozitate, stabilind reguli de viață și chiar idealuri, într-o halucinantă confuzie a termenilor și sărind adesea pârleazul spre absurd. Personajul ni se spovedește cu mândrie, convins fiind de justețea raționamentelor sale aberante și în final ne cere chiar și aprobarea. Între două trenuri, unde altundeva decât în bufetul gării (că nu degeaba a fost Caragiale patronul cârciumii din gara Mizil), Costel, cu ingenuitate, își povestește viața, făcându-ne martori ai unei existențe care ar părea banală, dacă n-ar fi bântuită de absurdul generat de o societate alienată de formalismul ei găunos.

De Ziua Limbii Române, sărbătorită pe 31 august, Dan Tudor a dus „Inocentul" la Dublin, în Irlanda: „Am găsit această modalitate extraordinară de a-l plasa pe el, pe Inocent, între oamenii care așteaptă trenul. El este așezat între călători, pentru că fiecare dintre noi așteaptă fie un Personal, un Accelerat, un Rapid sau, de ce nu, Orient-Express-ul. Noi toți așteptăm câte un tren. El are curajul de a spune lucrurilor pe nume, direct. El nu este un moralizator. Tot ce face este condamnabil aparent. Poți să greșești, dar poți rămâne curat. Poți să faci gafe, dar poți să rămâi simpatic. Pe Inocentul nostru îl afectează la modul personal problemele lui, nu pe noi".

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel