Spaţiul, prea aglomerat. Avertisment de la NASA. "Reacţie în lanţ DEZASTRUOASĂ"

Eoto: Twitter Astrit Spanca
Eoto: Twitter Astrit Spanca

NASA avertizează de peste 40 de ani asupra unei potenţiale catastrofe, care ar putea declanşa o reacţie în lanţ în spaţiu. 

În 1978, Donald Kessler a avertizat asupra unei catastrofe. Cunoscută azi drept "sindromul Kessler", teoria spunea încă de atunci că spaţiul de deasupra planetei va deveni atât de aglomerat, atât de poluat cu sateliţi activi şi resturi de la cei scoşi din uz, încât viitoarele călătorii spaţiale ar putea fi, dacă nu imposibile, măcar dificile. 

Chiar săptămâna trecută, CEO-ul Rocket Lab a anunţat că este din ce în ce mai greu pentru compania sa să găsească un loc prin care să poată lansa noi sateliţi pe orbită. "Acest lucru are un impact uriaş asupra lansărilor. Trebuie să căutăm mereu o deschizătură printre aceste constelaţii de sateliţi", a explicat acesta pentru CNN

Kessler a avertizat că, dacă spaţiul devine prea aglomerat, atunci este suficientă o singură coliziune între două obiecte pentru a declanşa o reacţie în lanţ dezastruoasă, care va transforma tot spaţiul care ne înconjoară planeta într-un deşert extraterestru. Iar şansele evitării unui dezastru devin din ce în ce mai mici, cu fiecare lansare a unui satelit pe orbită. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel