Sparanghel, de ce ar fi bine să-l mănânci mai des

Rodica Mitu / 10 iul 2018 / 23:23 Salveaza PDF Comentarii
Sparanghel
Descriere foto: Sparanghel

Sparanghelul are numeroase efecte benefice pentru sănătate.

Sparanghelul furnizează vitaminele A, C, E, K, B6, acid folic, fier, cupru, calciu, dar are și proteine și fibre. Toate aceste elemente sunt importante pentru sănătate. Pe lângă nutrienții pe care îi oferă, sparanghelul este sărac în calorii și grăsimi, fiind o legumă perfectă pentru curele de slăbire. "Fibrele conferă sațietate și sunt importante atunci când vrei să slăbești. Sunt un remediu eficient împotriva constipației și ajută la scăderea colesterolului rău", susține nutriționistul Keri Gans, potrivit health.com

Este important să nu gătești mult timp sparanghelul, deoarece prin gătirea lui prelungită se distrug substanțele benefice. Senzația de sațietate se menține o perioadă mai lungă de timp. 

Alte beneficii

Fibrele solubile și insolubile din sparanghel împiedică acea sezație supărătoare de balonare. Totodată, mai conține prebiotice care reduc formarea gazelor intestinale. Patru bucăți de sparanghel furnizează 22% din necesarul zilnic de acid folic, iar acesta este extrem de important pentru femeile care doresc să rămână însărcinate, dar și în timpul sarcinii.  


Te-ar putea interesa








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24