Și Marea Britanie se pregătește de război. Noul comandant englez anunță armata despre o luptă în Europa. Analist: Distrugere totală, încetăm să mai existăm

foto pixabay
foto pixabay

Noul comandant al armatei britanice vorbește despre iminența unui Al Treilea Război Mondial și despre o luptă care se va purta în Europa. 

Generalul Patrick Sanders, noul comandant al armatei britanice, le-a spus trupelor să se pregătească pentru un război terestru european. Patrick Sanders a primit comanda Armatei Britanice în această săptămână. El i-a avertizat pe soldați, conform Daily Mail, că ”suntem generaţia care trebuie să pregătească armata să lupte din nou în Europa”. 

”Sunt primul şef al Statului Major General din 1941 care a preluat comanda armatei în umbra unui război terestru din Europa care implică o putere continentală... Ameninţarea durabilă din partea Rusiei arată că am intrat într-o nouă eră a insecurităţii. Este datoria mea să fac armata noastră cât se poate de letală şi eficientă. Momentul este acum şi oportunitatea este a noastră să profităm” le-a spus el trupelor britanice, potrivit Adevărul

Și Polonia se pregătește de război

În același timp, amintim că prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat construirea a sute de poligoane publice de tragere în toată ţara şi o nouă lege privind accesul la arme de foc pentru a "instrui societatea" în apărarea naţională.

Într-o declaraţie pentru presă din oraşul Myszków (sud), unde a inaugurat un poligon de tragere, Morawiecki a asigurat că "dacă Rusia se va gândi vreodată să atace Polonia, să ştie că 40 de milioane de polonezi sunt gata să o apere cu armele în mână".

Guvernul polonez va lansa un "program naţional de promovare a tragerii cu arme de foc" cu construirea a cel puţin 314 facilităţi, câte una în fiecare raion al ţării, unde cetăţenilor li se oferă cursuri de tir cu arme de calibru mic şi puşti şi posibilitatea de a practica regulat, notează Rador. 

În plus, şeful executivului polonez a spus că guvernul său pregăteşte o lege privind accesul şi utilizarea armelor de foc pentru civili, deoarece "societatea civilă trebuie să fie şi ea pregătită pentru apărare".

Morawiecki a subliniat că, pe lângă modernizarea şi extinderea armatei poloneze, "mulţumită poligoanelor moderne de tragere precum cel din Myszków, mai mulţi oameni vor fi instruiţi să folosească armele de foc".

"Este necesar să reiterăm mesajul că accesul la arme este pentru a ne face mai puternici ca ţară", a spus Morawiecki, "şi, după cum se spune în latină, dacă vrei pace, pregăteşte-te pentru război", a conchis el.

”O astfel de situație este de neimaginat”

Marian Zidaru, analist militar și doctor în istorie, a reacționat la declarațiile generalului britanic, într-o intervenție la Antena 3. ”Dacă ar fi vorba doar de acel domn general, aș crede că e declarația unui doctor de la Socola către pacienții săi, pentru că o astfel de situație este de neimaginat. Al Treilea Război Mondial începe cu arme convenționale și se termină cu arme nucleare, adică un război în care atât învingătorii, cât și învinșii vor arăta cam la fel. Va urma o perioadă care va duce aproape la extincția omenirii. Deci așa ceva este de neimaginat. Acum îmi explic declarațiile ciudate din ultima vreme. (...) Se pare că europenii sunt mult mai interesați decât anglo-saxonii în instaurarea unei păci rapide între cele două părți oponente, respectiv Rusia și Ucraina.”

”Dacă se ajunge la așa ceva, ne vom afla, în mod sigur, în fața unui război nuclear. Va fi distrugere totală, de ambele părți. Încetăm să mai existăm” a avertizat Marian Zidaru, care anticipează că, într-un astfel de scenariu, România ar fi printre primele ținte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel