Senatorul Vlad Mircea Pufu (PNL): Suntem din nou martorii unei tragedii umane de proporții inimaginabile. Cum arată „Ghetourile Morții" din Râmnicu Sărat / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Senatorul Vlad Mircea Pufu susține că după șocul provocat de "Azilele Groazei", suntem martorii unei alte tragedii umane: "Ghetourile Morții" din Râmnicu Sărat.

Senatorul Vlad Mircea Pufu a vorbit despre o altă tragedie care s-a petrecut în "Ghetourile Morții" din Râmnicu Sărat. Potrivit acestuia, în ultimii doi ani, șapte oameni ai străzii au murit din cauza bolilor și mizeriei în aceste locuințe. 

„După șocul produs de "Azilele Groazei", suntem din nou martorii unei tragedii umane de proporții inimaginabile: "Ghetourile Morții" din Râmnicu Sărat. Am descoperit această adevărată ”bombă” unde, în ultimii doi ani, șapte oameni ai străzii au murit, din cauza bolilor și mizeriei.

Sunt de neimaginat condițiile în care trăiesc oamenii la periferia municipiului Rm. Sărat, pe Strada Industriilor nr. 1. Situația este de-a dreptul șocantă: în două containere, numite pompos ”locuințe sociale” de autoritățile locale, trăiesc înghesuite 8 persoane, fără apă curentă sau canalizare funcțională. Peste tot colcăie de șobolani și gândaci. Iarna, locatarii se încălzesc cu reșouri improvizate, iar vara, din cauza căldurii și a mizeriei, aerul devine de nerespirat. Toaletele sunt impracticabile, iar oamenii improvizează pentru necesitățile fiziologice, recurgând la găleți.", a scris senatorul. 

Ghetoul din Strada Industriilor nr. 1, pericol major pentru sănătatea locatarilor

Vlad Mircea Pufu a scris că toți locuitorii din aceste containere sunt oameni ai străzii, cărora li s-a oferit inițial un ajutor, fiind repartizați de primărie. Cu toate acestea, ajutorul s-a dovedit a fi un coșmar pentru ei, deoarece apa nu a fost niciodată disponibilă, toaletele nu au funcționat, iar pereții s-au acoperit cu igrasie din lipsa încălzirii.

„Toți cei care locuiesc aici sunt oameni ai străzii, cărora li s-a întins o mână de ajutor, fiind repartizați în aceste containere de către primărie. Ajutorul s-a dovedit de la început un coșmar pentru ei: apa nu a curs niciodată, toaletele nu au funcționat, iar pereții s-au umplut de igrasie din cauza lipsei încălzirii. Deși aceste probleme sunt evidente și durează demult, primăria nu a luat nicio măsură pentru a remedia situația.

Este clar că ghetoul din Strada Industriilor nr. 1 reprezintă un pericol major pentru sănătatea locatarilor. Direcția de Sănătate Publică ar trebui să intervină imediat pentru a evalua și a rezolva aceste probleme grave, dar până acum nu a avut nicio reacție.", a scris senatorul Vlad Mircea Pufu. 

Autorităților competente trebuie să ia măsuri urgente!

Senatorul solicită autorităților competente să ia măsuri urgente pentru a rezolva situația "Ghetourilor Morții". 

„Solicit autorităților competente, inclusiv DAS Râmnicu Sărat și DGASPC Buzău, să ia măsuri urgente pentru a pune capăt acestei situații. Este inacceptabil ca în secolul XXI, în România, oameni să trăiască în asemenea condiții, într-un spațiu aparținând primăriei și asumat de instituție. Trebuie să acționăm acum pentru a salva vieți și pentru a asigura demnitatea și siguranța fiecărui cetățean. Nu putem permite ca "Ghetourile Morții" să devină o realitate acceptată în societatea noastră.

Atenție, imagini cu impact emoțional!", a scris senatorul Vlad Mircea Pufu pe pagina de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel