Șeful Comisiei pentru Roșia Montană este Darius Vâlcov. Iancu s-a recuzat

valcov
valcov

Senatorul PSD Darius Vâlcov va fi președintele comisiei speciale pentru proiectul minier de la Roșia Montană, după ce prima propunere, deputatul Iulian Iancu, s-a recuzat, scrie pesurse.ro. Vâlcov, fost membru al PDL, este președintele Comisiei de Administrație din Senat.

Vicepreşedinţi sunt Haralambie Vochiţoiu din partea PPDD, respectiv Andrei Gerea, de la PNL. Funcţia de secretar îi revine lui Ioan Moldovan, membru al Partidului Conservator.

Ședința plenului de astăzi a fost una cu scandal, după ce parlamentarii PDL  au părăsit sala nervoși că le-a fost respinsă propunerea de a fi scos de pe ordinea de zi proiectul e hotătâre privind constituirea comisiei speciale parlamentare privind Roșia Montană.

Mircea Toader, liderul deputaților PDL, a solicitat retragerea acestui punct de pe ordinea de zi petru că o astfel de comisie "excede" prevederile regulamentare.

Comisia și componența acesteia au fost adoptate de Parlament cu 311 voturi "pentru", 5 "împotrivă" și 15 abțineri.

Anterior, vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu, precizase că acest for va fi constituit din 21 de membri, care vor fi propuşi pe algoritmul politic parlamentar. El a adăugat că la nivelul Birourilor Reunite au fost două voturi împotriva propunerii de constituire a Comisiei speciale şi două abţineri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel