Schimb de focuri în Jakarta. O persoană a fost împuşcată mortal de forțele de ordine

Persoană împușcată mortal în Jakarta / Imagine de Alexandra de la Pixabay
Persoană împușcată mortal în Jakarta / Imagine de Alexandra de la Pixabay

Un schimb de focuri a avut loc, miercuri, în cartierul general al poliţiei din Jakarta. O persoană a fost împuşcată mortal de forțele de ordine indoneziene.

Forţele de ordine indoneziene au împuşcat mortal miercuri o persoană după un schimb de focuri la cartierul general al poliţiei din Jakarta, potrivit media locale, care vorbesc despre un 'presupus atac terorist', relatează AFP şi DPA, conform Agerpres.

Poliţia nu a răspuns până acum solicitărilor France Presse şi DPA pentru verificarea acestor informaţii. Mai multe posturi de televiziune au difuzat imagini în care apare o persoană în haine feminine, cu văl albastru şi o rochie neagră lungă, care intră în perimetrul cartierului general şi se apropie de poliţişti, în timp ce se aud focuri de armă.

Persoana în cauză pare apoi împuşcată, cade la pământ şi rămâne nemişcată. Mai mulţi jurnalişti prezenţi în împrejurimi au confirmat că au auzit schimbul de focuri.

Incidentul, la trei zile după un atentat sinucigaș cu bombă pe insula Celebes

Acest incident are loc la trei zile după un atentat sinucigaş cu bombă pe insula Celebes. Atacul care a vizat catedrala din Makassar, soldându-se cu circa 20 de răniţi, s-a produs duminică, după slujba de Florii.

Atacatorii, un cuplu tânăr, sunt singurii care au murit în acest atentat pe care poliţia naţională, care a avertizat în privinţa altor posibile atentate, l-a atribuit grupării radicale indoneziene Jamaah Ansharut Daulah (JAD), apropiată de organizaţia jihadistă Statul Islamic. Peste zece suspecţi au fost arestaţi în zilele care au urmat, pentru rolul lor presupus în atacul de duminică.

Posturile de poliţie au fost în trecut o ţintă frecventă a atentatelor comise de grupuri radicale în Indonezia. Arhipelagul din Asia de Sud-Est, care are cea mai mare populaţie musulmană din lume, are probleme cu curentele extremiste de două decenii şi s-a confruntat cu mai multe atacuri criminale atribuite unor grupări islamiste.

Peste 200 de persoane, în special turişti străini, au murit în 2002 în atentate pe insula Bali, care au fost atribuite organizaţiei islamiste indoneziene Jemaah Islamiyah (JI).

În mai 2018, o familie de şase persoane, printre care şi patru copii, au vizat cu dispozitive explozibile trei biserici din Surabaya, al doilea oraş indonezian ca mărime, provocând moartea a peste zece persoane. În aceeaşi zi o a doua familie a declanşat, cel mai probabil accidental, o bombă într-un apartament şi, în ziua următoare, o a treia a comis un atac sinucigaş împotriva unui post de poliţie.

Aceste atentate, care s-au soldat în total cu 15 morţi şi în care 13 atacatori au murit, au fost cele mai sângeroase comise în peste un deceniu în arhipelag. Atacurile au fost atribuite tot JAD, care s-a făcut cunoscută printr-un atac armat şi cu bombă într-o cafenea Starbucks în care opt persoane, printre care şi patru atacatori, şi-au pierdut viaţa în 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel