Scandal în Spania, după prezentarea lui Alaba la Real Madrid. Un ziar spaniol, acuzat de rasism

Facebook Real Madrid
Facebook Real Madrid

Fundaşul austriac David Alaba a semnat cu Real Madrid şi a fost prezentat la echipa unde va purta tricoul cu numărul patru, lăsat liber de Sergio Ramos. Un ziar spaniol, însă, a făcut o remarcă ce i-a adus mai multe acuzaţii de rasism. 

"De astăzi, Alaba are misiunea de a deveni un Sergio Ramos negru. Pentru a arăta acest lucru, pe lângă faptul că poate fi un jucător versatil, care să joace în centrul defensivei, în flanc sau la mijloc, trebuie să fie și un adevărat lider", a scris Marca, un celebru cotidian spaniol. 

Iată postarea completă de pe Twitter a celor de la Marca. 

Presa internaţională a reacţionat imediat 

"Cotidianul Marca a ieșit în evidență pentru ceea ce poate fi considerat un comportament rasist față de singurul transfer făcut de Real Madrid în această fereastră de transferuri - David Alaba.

Într-un articol nefericit, cel mai mare ziar de sport din Spania s-a referit la el drept "Sergio Ramos negru".

Articolul în sine nu are o teză deosebită. Pe scurt, se continuă spunând că Alaba trebuie să fie noul lider din apărarea lui Real, lucru logic având în vedere cariera sa de la Bayern sau de la naționala Austriei.

Articolul este semnat de Carlos Carpio, director adjunct la Marca. Interesant este că el este chiar jurnalistul care a anunțat transferul lui Alaba, la momentul respectiv", au scris cei de la Yahoo.

Alaba, primele reacţii la prezentare 

”Ramos a fost aici mai mult de zece ani și a jucat impecabil purtând acest număr. A devenit un lider. Este ceva ce rămâne întipărit în mintea tuturor. Știu ce înseamnă acest lucru pentru acest club. Este o onoare pentru mine să îl port și este ceva ce mă motivează foarte mult. Mi s-a spus că acesta este ultimul număr disponibil.

Nu am vrut să cer numerele celorlalți fotbaliști. Sunt onorat și este o mare motivație pentru mine. Nu sunt aici să mă compar cu alți jucători. Mi-ar fi plăcut să joc alături de Ramos. Este un adevărat lider. Ar fi fost o plăcere pentru mine”, a declarat David Alaba la prezentarea sa oficială la Real Madrid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel