Șase utilizări alternative pentru șampon la care nu te-ai gândit

Șase utilizări alternative pentru șampon la care nu te-ai gândit. Sursa foto: freepik.com
Șase utilizări alternative pentru șampon la care nu te-ai gândit. Sursa foto: freepik.com

Știi că șamponul, esențial pentru spălarea părului, poate avea și alte utilizări zilnice?

Descoperă 6 utilizări alternative ale șamponului și profită de numeroasele sale virtuți. Dacă acumulezi sticle de șampon în dulapul din baie, ar trebui să cunoști aceste trucuri pentru a le folosi  fără a le irosi. Cum să folosești șamponul pentru alte utilizări decât pentru păr?

Ai primit o cantitate mare de mostre de șampon sau pur și simplu ai cumpărat un șampon care nu ți se potrivește sau a expirat? Înainte să arunci aceste produse cosmetice, iată cum le poți folosi.

Reguli pentru îngrijirea pielii după 40 de ani: sfaturile eficiente ale cosmetologilor

1. Folosește șamponul ca și cremă de ras. Amestecă puțin șampon cu apă și folosește această soluție pentru a te bărbieri. Șamponul alunecă bine pe piele și nu lasă senzații neplăcute sau orice iritație. Șamponul este cea mai bună alternativă la  crema de ras.

2. Curăță peria de păr și periile de machiaj. Mai întâi adună firele de păr de pe perie. Aplică o cantitate mică de șampon expirat sau nefolosit pe perie, apoi clătește-o în apă caldă folosind un pieptene și las-o să se usuce.

Păpădia ajută îndepărtarea pungilor de sub ochi: câteva trucuri de frumusețe

În plus, poți curăța și pensulele de machiaj folosind șamponul, clătindu-le bine cu apă călduță. Vei vedea că periile vor fi ca noi! Nu uita că orice îți atinge pielea sau scalpul trebuie curățat în mod regulat, cel puțin o dată pe lună, pentru a preveni acumularea de bacterii și murdărie.

3. Fă treburile casnice folosind șampon. Spune la revedere podelelor murdare folosind un amestec de șampon și apă. Apoi șterge podeaua, care va străluci.

Pune o cantitate mică de șampon pe un prosop de hârtie și freacă oglinda. Apoi, nu uita să ștergi bine oglinda cu o cârpă uscată. Și ochelarii pot fi șterși cu o cantate mică de șampon.

Știi că poți curăța și robinetele de la duș sau de la cadă, folosind șamponul?  Acest produs este un adevărat produs de curățare care vă va face robinetele să strălucească. Pur și simplu curăță robinetele cu puțin șampon, apoi clătește-le cu multă apă. 

Folosește fierul de călcat pentru a-ți parfuma hainele. Trucul gospodinelor istețe

4. Spală automobilul cu șampon. Dacă nu dorești să mergi la spălătorie, poți dă strălucire caroseriei mașinii, folosind șampon ca produs de curățare. Într-o găleată plină cu apă, amestecă ¼ de cană de șampon. Înmoaie un burete în acest amestec și spală ușor mașina.

5. Curăță hainele delicate. Acum poți folosi șampon pentru a spăla hainele din țesături delicate precum lâna. Utilizează șamponul pentru spăla hainele în apă călduță, apoi clătește-le bine. 

6. Revigorează produsele din piele, precum pantofii. Aplică o picătură de șampon pe o cârpă și freacă ușor pantofii. Acest truc funcționează și pe canapelele din piele, genți și curele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel