Folosește fierul de călcat pentru a-ți parfuma hainele. Trucul gospodinelor istețe

Folosește fierul de călcat pentru a-ți parfuma hainele. Trucul gospodinelor istețe. Sursa foto: freepik.com
Folosește fierul de călcat pentru a-ți parfuma hainele. Trucul gospodinelor istețe. Sursa foto: freepik.com

Nimic nu se compară cu haine proaspăt călcate și parfumate.

Este întotdeauna plăcut să porți o haină care miroase bine sau să dormi în cearșafuri proaspete. Puteți realiza acest lucru aplicând un truc simplu atunci când calci hainele. Află din acest articol cum să folosești fierul de călcat pentru a-ți parfuma hainele?

Pe lângă faptul că ne lasă hainele fără pete și fără cute, fierul de călcat poate fi folosit și pentru parfuma hainele. Unele gospodine, pasionate de călcat, își fac propria soluție de călcat, optând pentru  ingrediente 100% naturale cu arome irezistibile.

Zamioculcas, planta pe care trebuie să o ai în casă din mai multe motive. Descoperă care sunt acestea

Dacă să calci haine nu este una dintre sarcinile tale preferate, există o modalitate de a o face mai ușoară și mai satisfăcătoare. Cu următoarea soluție, hainele călcate vor fi moi, parfumate și gata de îmbrăcat!

Pentru hainele parfumate poți crea apă de călcat cu uleiuri esențiale. Această este o metodă economică și naturală care este ușor de realizat.

Iată ingredientele de care vei avea nevoie pentru a realiza acest lucru:

- 250 ml apă distilată sau demineralizată,

- 6 picături de ulei esențial la alegere.

Scapă de mirosul neplăcut din cuptor cu aceste ingrediente simple

Pentru început, toarnă apa într-un bol și apoi adaugă uleiul esențial. Alege ulei de lavandă,  o plantă apreciată pentru efectul relaxant sau unei de lămâie pentru prospețime. Amestecă energic  ingredientele înainte de a le pune într-o sticlă cu pulverizator.

Sticla se pune în frigider pentru câteva minute. Când vei călca, pulverizează hainele cu apa pregătită anterior. Vei vedea că țesăturile sunt mai ușor de călcat. Aburul de la fierul de călcat va fixa parfumul pe haine. De asemenea, poți turna 3 picături de ulei esențial la alegere direct în apa fierului de călcat.

 

Alte sfaturi pentru a parfuma hainele cu fierul de călcat

La fel ca uleiurile esențiale, există și alte sfaturi simple și ieftine care vor adăuga un parfum suplimentar hainelor tale atunci când le calci. 

Folosește apă de trandafiri pentru a parfuma hainele. Pentru a lăsa un miros dulce pe haine la călcat, poți adăuga  câteva picături de apă de trandafiri în apa distilată pe care o folosești de obicei în timpul călcării. Odată ce fierul de călcat este băgat în priză, așteaptă câteva minute înainte de a apăsa butonul de abur. Apa de trandafiri va impregna astfel țesăturile și va lăsa un miros plăcut.  De asemenea, te va ajuta să calci mai ușor gulerul sau mânecile cămășii.

Ca bonus, acest truc va parfuma camera în care calci hainele. Cu toate acestea, apa de trandafiri ar trebui să fie cât mai naturală.

Planta care poate fi toxică: cu toții o folosim pentru a da aromă bucatelor

Amestecă balsam de rufe cu apă pentru a parfuma hainele. Pur și simplu umple o sticlă cu pulverizator cu apă și adaugă câteva picături de balsam. Apoi pulverizează soluția pe haine înainte de a le călca. Căldura fierului de călcat va  menține mirosului de balsam  pe haine. În plus, sarcina de călcat va fi mai ușor de realizat cu haine mai fine la atingere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel