Săpunul negru are zeci de proprietăți benefice: folosește-l pentru o piele sănătoasă și frumoasă

Săpunul negru are zeci de proprietăți benefice, folosește-l pentru o piele sănătoasă și frumoasă. Sursa foto: freepik.com
Săpunul negru are zeci de proprietăți benefice, folosește-l pentru o piele sănătoasă și frumoasă. Sursa foto: freepik.com

Una dintre cele mai eficiente și naturale soluții pentru îngrijirea pielii este săpunul negru.

Cu toate că multe persoane sunt sceptice față de acest săpun, din cauza culorii sale, produsul are mai multe proprietăți. În ultimul timp, preferi soluțiile naturale pentru sănătate și frumusețe. Pentru a-ți proteja sănătatea și bunăstarea, trebuie să fii atent ce mănânci și să faci mișcare.

Corpul însă trebuie îngrijit intern, dar și extern, în primul rând prin menținerea pielii sănătoase. Încă puțin cunoscut, săpunul negru este un aliat excelent pentru piele. Fabricat doar din ingrediente naturale, acest produs are un efect uimitor asupra pielii.

Ghimbirul tratează acneea, tonifică, întinerește și hrănește pielea. Află cum îl poți folosi

Când vorbim despre acest produs ne referim la săpunul marocan sau african. Acest săpun este cunoscut pentru că este folosit în hamam-uri pentru exfolierea pielii. Se găsește pe piață atât în formă solidă, cât și sub formă de pastă.

Una dintre primele sale caracteristici este parfumul său, deosebit de plăcut și  intens. Femeile marocane folosesc acest produs pentru curățarea pielii și nu numai. Acest săpun este  bogat în vitamine, conține ulei de măsline negre,  unt de shea, aloe și uleiuri esențiale, cum ar fi uleiul de arbore de ceai. Delicat și potrivit și pentru pielea sensibilă, săpunul negru poate fi folosit în diverse moduri.

Băile cu lapte ale Cleopatrei, eficiente pentru menținerea frumuseții, sănătății și tinereții pielii

După cum am spus deja, săpunul negru este un mare aliat al pielii. Ideal pentru curățarea feței, săpunul trebuie masat pe pielea umedă, evitând zona conturului ochilor. Se spală ușor, deoarece produce o spumă foarte delicată. În rezultatul acestui tratament  pielea va fi netedă și luminoasă.

Pe lângă proprietățile de exfoliere, acest săpun este un excelent hidratant pentru piele. Utilizarea sa nu se limitează la față. De fapt, săpunul poate fi folosit pe tot corpul.

Ține spuma pe piele câteva minute, timp în care săpunul va elimina celulele moarte, curățând și hidratând organismul.

Secretul pielii frumoase, dezvăluit de chinezoaice

Pe lângă față și corp, acest săpun  poate fi folosit și pentru curățarea părului. Un fel de șampon detox, pentru a purifica scalpul și părul. Masează părul și scalpul cu acest săpun, apoi clătește bine.

Săpunul negru poate fi folosit și pentru curățenia casei. Îl poți dilua și folosi pentru spălarea vaselor și a pardoselilor. Este un excelent degresant pentru curățarea bucătăriei. Considerat chiar mai eficient decât săpunul de Marsilia, săpunul negru este util și  pentru îndepărtarea petelor de pe haine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel