Sancțiuni în Belgia: probleme cu transferurile unor minori, printre care un român

Anderlecht şi Federaţia belgiană au fost sancţionate pentru nereguli în transferurile unor minori, printre care un român.

Clubul Anderlecht şi Federaţia belgiană de fotbal au fost sancţionate de FIFA pentru nereguli în transferurile unor minori, printre care românul Dragoş Ştefan Cojocaru, a anunţat forul fotbalistic mondial într-un comunicat, potrivit radioteleviziunii RTBF.

Clubul din Bruxelles şi Federaţia belgiană au fost amendate "pentru nereguli legate de transferurile internaţionale şi de înregistrarea unor jucători sub 18 ani". Anderlecht risca o interdicţie la transferuri, dar FIFA a ţinut cont că gruparea belgiană a cooperat. Anderlecht va trebui să plătească o amendă de 200.000 de franci elveţieni.

Federaţia belgiană a încălcat de asemenea regulamentul în materie de transferuri de minori şi va avea de plătit 230.000 de franc elveţieni.

Ziarul belgian De Standaard a dezvăluit în noiembrie că Anderlecht este în vizorul FIFA. Potrivit cotidianului, federaţia internaţională se interesa de transferurile congolezului Chancel Mbemba (17 ani în 2011), americanului Patrick Tshiani (16 ani în 2011), românului Dragoş Ştefan Cojocaru (15 ani în 2012) şi nepalezului Bimar Magar (16 ani în 2014). Dragoş Ştefan Cojocaru evoluează acum la ACS ASU Politehnica Timişoara.

FIFA a precizat că Anderlecht şi Federaţia belgiană pot face apel împotriva sancţiunilor. Anderlecht a reacţionat deja într-un comunicat precizând că acceptă sancţiunea. Clubul a explicat că este vorba de "erori administrative la înregistrarea şi selecţia jucătorilor tineri" în perioada 2011-2013. "(...) astfel de carenţe administrative nu au mai apărut în ultimele ani şi nu se vor mai întâmpla în viitor", a adăugat fosta campioană a Belgiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel