Salvează pernele îngălbenite: urmează acești pași și uită de problema deranjantă

Salvează pernele îngălbenite - urmează acești pași și uită de problema deranjantă. Sursa - pixabay.com
Salvează pernele îngălbenite - urmează acești pași și uită de problema deranjantă. Sursa - pixabay.com

În timp, pernele se îngălbenesc, devin neatractive și par murdare. 

Cu toate acestea, pernele decolorate și îngălbenite nu trebuie aruncate. Pot fi salvate dacă știți aceste metode de curățare.

Veți avea nevoie: un pahar cu detergent de rufe, un pahar cu detergent pentru vase, un pahar de înălbitor și jumătate de pahar de borax (tetraborat de sodiu). 

În primul rând, verificați eticheta pentru a înțelege dacă perna poate fi spălată la mașina de spălat. Majoritatea pernelor sintetice sunt lavabile și pot fi puse în mașina de splat. Înainte de spălare, îndepărtați fața de pernă. 

Cum se curăță șosetele într-o mașină de spălat. Cel mai eficient truc ca să nu le pierdeți

Pasul 1. Primul pas în procesul de curățare este să înmuiați pernele în apă fierbinte. Cel mai bine este să înmuiați toate pernele în cadă. Pentru asta, puneți o oală mare cu apă la fiert. Se adaugă detergentul de rufe, detergentul pentru mașina de spălat vase și boraxul în apa clocotită și se amestecă până când ingredientele se dizolvă.

Când ingredientele uscate s-au dizolvat, turnați conținutul oalei în cadă și adăugați paharul de înălbitor. Lăsați apoi pernele la înmuiat în apă timp  aproximativ 30 de minute. Întoarceți periodic pernele pe toate părțile, astfel încât să fie bine umezite.

Mirosurile neplăcute din baie pot fi eliminate cu ajutorul plantelor

Pasul 2. Puneți pernele în mașina de spălat, de preferință cu o clătire suplimentară. Spălați pernele pe rând, dacă nu încap toate în cuva mașinii.

Pasul 3. În cele din urmă, tot ce mai rămâne de făcut este să uscați pernele. Cel mai bine este să uscați pernele la umbră și nu la soare, așa cum crede majoaritatea. Dacă aveți un uscător special, folosiți-l cu încredere.

BONUS. Fără mucegai și fără calcar. Cum se curăță corect sertarul pentru detergent al mașinii de spăla

Aflați cum se îndepărtează calcarul și mucegaiul din sertarul pentru detergent al mașinii de spălat.

Sertarul mașinii de spălat este unul dintre cele mai murdare locuri din dispozitiv, deoarece particulele de pulbere rămân pe el și se întăresc. Însă problema nu este doar aceasta. În timp, în sertar se formează mucegai sau rugină. Vă spunem cum puteți scăpa de calcarul și mucegaiul din sertarul mașinii de spălat.

Cum se păstrează zaharul ca să nu se întărească: poate rezista și 8 ani

Există o metodă universală de curățare a sertarului mașinii de spălat cu bicarbonat, acid citric și oțet. 

Scoateți sertarul pentru detergent și puneți-l într-un lighean cu apă fierbinte. Adăugați 1-2 linguri de acid citric. Se lasă două ore, apoi se clătește cu apă curată. Este imperativ să folosiți perii dure și bureți pentru a curăța murdăria.

Bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt excelente pentru eliminarea mucegaiului. Pentru a spăla sertarul mașinii de spălat, turnați oțet în el și adăugați 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Lăsați două ore să acționeze, apoi frecați cu o perie sau un burete. La final, clătiți sub jet de apă.

Dacă murdăria nu este eliminată, repetați procedura. Înainte de a pune sertarul înapoi, ștergeți și compartimentul propriu-zis.  

Canapeaua s-a pătat? O puteți curăța și parfuma cu câteva produse ieftine din cămară

Calcarul este prima cauză a mirosului urât al mașinii de spălat. Este imperativ să-l eliminați, altfel, pe lângă mirosul urât, hainele nu vor fi spălate bine.

În general, detergenții agresivi sunt grozavi pentru a scăpa de calcar, dar această opțiune nu va funcționa pentru gospodinele care preferă metodele populare.

Vă sfătuim să  pregătiți o soluție din 15 grame de acid citric și 3 litri de apă clocotită. Înmuiați sertarul pentru detergent în această soluție pentru 2 ore. După aceea, sertarul trebuie spălat și pus la loc.

Acidul citric este, de asemenea, potrivit pentru a spăla sertarul și resturile de detergent. Comoditatea acestei metode constă în faptul că nu trebuie să-l scoateți din mașină. Doar turnați 1 lingură de acid și porniți o spălare la 75 ° C.

Bicarbonatul este și el bun pentru astfel de scopuri. Amestecați-l cu apă până la consistența unei paste, ungeți sertarul cu această pastă și lăsați să acționeze două ore. Apoi frecați cu o perie sau un burete și clătiți sub jet de apă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel