Salteaua patului va fi igienizată instantaneu: presărați un ingredient din bucătărie și bucurați-vă de rezultat

Salteaua patului va fi igienizată instantaneu, presărați un ingredient din bucătărie și bucurați-vă de rezultat. Sursa foto: freepik.com
Salteaua patului va fi igienizată instantaneu, presărați un ingredient din bucătărie și bucurați-vă de rezultat. Sursa foto: freepik.com

Vi s-a întâmplat măcar o dată să vă ridicați din pat transpirați? Ei bine, adevărul este că nu doar lenjeria va rămâne murdară, ci și salteaua.

Din acest motiv, este necesar să împrospătați și să igienizați salteaua. Iată câteva metode care presupun folosirea ingredientelor naturale, pentru a scăpa de acarienii care trăiesc în salteaua parului. 

Vă vom arăta cum să faceți o soluție grozavă pentru împrospătarea și igienizarea saltelei.

De ce gospodinele cu experiență pun sare pe mătură? Trucul practic care îți face viața mai ușoară

Mai întâi, puneți două linguri de bicarbonat de sodiu într-un bol cu 500 de ml de apă. De asemenea, adăugați 25 de picături de ulei esențial de lavandă sau ulei de arbore de ceai. 

Bicarbonatul de sodiu este excelent pentru dezinfectarea și combaterea mucegaiului. Uleiul esențial de lavandă, pe de altă parte, oferă un miros unic și, de asemenea, promovează somnul.

Înmuiați o cârpă curată în acest lichid și ștergeți bine salteaua. Lăsați-o să se usuce bine. De asemenea, puteți folosi o sticlă cu pulverizator.

Amestecă zahăr și oțet: o combinație miraculoasă pentru a economisi bani

Saltelele sunt, de asemenea, un loc preferat pentru acarieni. De aceea, cu ajutorul unor trucuri îi puteți elimina ușor.

Mai întâi ar trebui să folosiți un aspirator pentru a aspira insectele și eventual ouăle acestora. În continuare, stropiți totul cu bicarbonat de sodiu și, cu ajutorul unei, perii trebuie să îl distribuiți pe fiecare colț al saltelei.

Lăsați să acționeze câteva ore, apoi, cu un aspirator, îndepărtați excesul bicarbonatului de sodiu.  Operația trebuie efectuată pe ambele părți ale saltelei, o dată pe lună.

O altă modalitate de a împrospăta salteaua constă în eliminarea petelor galbene, lăsate de transpirație. 

Nu puneți niciodată aceste plante pe pervaz: după câteva zile vor muri

Pulverizați pe saltea puțin oțet și lăsați-l să acționeze cel puțin zece minute. În continuare, presărați niște bicarbonat de sodiu și lăsați-l să acționeze. Pata va fi îndepărtată!

Pe saltea pot apărea și alte pete, cum ar fi petele de sânge. În acest caz, ar trebui să folosiți un alt truc. Amestecați o cana de peroxid de hidrogen cu putina sare și săpun de Marsilia. Amestecați bine pentru a crea o pastă, pe care o veți pune pe saltea.

Lăsați să acționeze până când se va usca, apoi eliminați reziduurile. Tamponați petele cu o cârpă înmuiată în peroxid de hidrogen și după un timp veți observa un rezultat uimitor!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel