Sala, 'abandonat' de Cardiff. Clubul, reacție dură în fața acuzațiilor

Sebastian Florea / 01 Martie 2019 / 23:20 Salveaza PDF Comentarii

Mai multe mesaje de pe WhatsApp arată că fotbalistul argentinian Emiliano Sala, ce a murit într-un accident de avion, nu a fost 'abandonat' de Cardiff City.

Acuzațiile au venit de la intermediarul Willie McKay, scrie ziarul francez Ouest-France. Willie McKay, care se simte acuzat după dispariţia avionului Piper Malibu care-i transporta pe fostul atacant al lui FC Nantes şi pilotul David Ibbotson, s-a apărat, declarând pentru BBC că jucătorul a fost 'abandonat' într-un hotel de noul său club înainte de a se întoarce în Franţa. 'El era mai mult sau mai puţin abandonat într-un hotel pentru a organiza singur călătoria', a afirmat Willie McKay în acest interviu acordat BBC.

'Nimeni de la Cardiff nu părea interesat să facă ceva. Au cumpărat un jucător pentru 17 milioane de euro, apoi l-au lăsat singur într-un hotel ca să intre pe computer şi să-şi caute un mijloc de transport. Este ruşinos modul în care s-au comportat până acum', a adăugat el. După ce a semnat cu Cardiff, Sala a revenit pe 19 ianuarie la Nantes, echipă la care joacă şi portarul român Ciprian Tătăruşanu, ca să-şi ia rămas bun de la foştii săi colegi şi a-şi recupera lucrurile înainte de a pleca din nou, două zile mai târziu, spre capitala galeză la bordul unui mic avion. Aparatul a căzut în Canalul Mânecii, antrenând decesul fotbalistului şi al pilotului.

Schimbul de mesaje de pe WhatsApp

 

Cardiff City a declarat însă: 'Clubul nostru era pe punctul de a organiza un zbor comercial pentru dl. Sala până când această ofertă a fost refuzată din cauza altor aranjamente, despre planificarea şi detaliile cărora Cardiff nu era la curent'. Gruparea a adăugat că 'le propune întotdeauna zboruri comerciale jucătorilor săi'. Ouest-France şi-a procurat mesajele de pe WhatsApp schimbate între ofiţerul de legătură al lui Cardiff şi jucător, înainte ca acesta să se întoarcă în Franţa.

Mesajele arată că lui Sala i-a fost pus la dispoziție într-adevăr un zbor comercial pe care jucătorul l-a refuzat după ce a fost sunat de McKay. Primul mesaj trimis de ofiţerul de legătură al lui Cardiff City lui Sala arată că jucătorului îi fusese propusă de către club o rezervare, un zbor comercial trecând prin Paris. Al doilea mesaj arată că Sala a fost contactat de Willie McKay care s-a autopropus să organizeze zborul. 'Amigo. E bine. Am un avion care să meargă mâine la Nantes şi să se întoarcă luni seară la Cardiff' este conţinutul acestui mesaj. Biroul britanic de anchetă a accidentelor aeriene (AAIB) a stabilit, deja, că avionul care îl transporta pe Sala şi care a căzut în Canalul Mânecii nu era autorizat să opereze zboruri comerciale.

Citește și: SpaceX, o nouă premieră. Lansare Crew Dragon

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28