Restaurante, baruri și frizerii, redeschise mai repede, în Italia. Ce provincii vor acest lucru

Provincia italiană Autonomă Bolzano, localizată în Nordul țării și care se bucură de un grad înalt de autonomie în afacerile interne, a votat grăbirea accelerarea fazei 2.

Provincia italiană Autonomă Bolzano, localizată în Nordul țării și care se bucură de un grad înalt de autonomie în afacerile interne, a votat grăbirea accelerarea fazei 2, conform The Guardian. Magazinele se vor redeschide duminică, iar frizeriile, barurile, restaurantele și muzeele vor urma și ele, luni.

Lunea trecută, Italia, care a îndurat cea mai îndelungată carantină europeană, a intrat în ceea cea guvernul descrie ca fiind faza a doua a situației de urgență legată de coronavirus. Italienii pot acum să meargă în interiorul regiunilor pentru a-și vizita rudele, ținând cont de folosirea măștilor și de distanțarea socială, însă școlile, frizeriile, sălile de fitness și multe alte activități rămân închise.

Faza 2 a guvernului nu este chiar relaxare

Cafenelele și restaurantele pot acum oferi doar la pachet, iar toate deplasările între regiuni, cu excepția interesului de serviciu și situațiilor de urgență, rămân interzise. Restricțiile asupra înmormântărilor au fost și ele relaxate, putând participa până la 15 persoane, însă slujbele religioase și nunțile trebuie să mai aștepte.

Milioane de italieni s-au enervat și au fost dezamăgiți că au fost „păcăliți" cu ceea ce spun că este o „falsă redeschidere". Așteptările au fost înalte pentru o revenire rapidă la normalitate, mai ales în Sud, unde au fost mult mai puține cazuri decât în Nord, unde a fost epicentrul epidemiei.

Supărare generală

Toată lumea este supărată, nu doar pentru existența virusului, ci și din cauza situațiilor în care au ajuns oamenii care au stat acasă pentru mai bine de 50 de zile.

Conform ultimului decret al guvernului central, barurile, frizeriile și restaurantele ar trebui deschise complet pe 1 iunie. Fabricile s-au mobilizat deja spre export, iar activitatea de pe șantierele publice a fost reluată lunea trecută.

Mai multe regiuni, incluzând Calabria sau Sicilia, caută grăbirea redeschiderii, în neconformitate cu guvernul central.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel