Prințul Philip, RECORD la Casa Regală. Povestea omului care a renunțat la titluri pentru IUBIRE

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Prințul Philip împlinște astăzi 99 de ani și este cel mai longeviv consort din istoria Marii Britanii. Iată care este povestea lui și cum a renunțat la titluri pentru iubirea pe care i-o purta Reginei Elisabeta a II-a.

Prințul consort Philip și Regina Elisabeta au apărut într-o fotografie oficială după șase luni în care el nu a mai apărut public și după ce s-au retras împreună la Castelul Windsor.

Astăzi, 10 iunie, Prințul Phillip împlinește 99 de ani, iar din cauza pandemiei de COVID-19, ceremoniile nu vor avea amploarea şi fastul de altădată. În plus, ducele de Edinburgh a devenit astfel cel mai vârstnic şi cel mai longeviv consort din istoria Marii Britanii.

Povestea Prințului Philip

Prinţul Philip și Regina Elisabeta sunt împreună de 73 de ani și s-a retras din viața publică în luna mai 2017. 

Prințul Philippos al Greciei și al Danemarcei s-a născut în Corfu, pe 10 iunie 1921, fiind unuicul fiu dintre cei cinci copii ai prințului Andrei al Greciei și ai prințesei Alice de Battenberg. Familia sa s-a stabilit la Paris, iar prințul a fost trimis la un internat din Marea Britanie atunci când avea doar șapte ani. Și-a continuat apoi studiile în sudul Germaniei și în Scoția.

A devenit cadet al Marinei britanice în anul 1939 și în același an avea să o întâlnească pe cea care i-a schimbat viața. În iulie 1947 a fost anunțată logodna lor, iar pe 20 noiembrie s-au căsătorit în celebra caterdrală Westminster Abbey. 

În numele iubirii, prințul Greciei și al Danemarcei a renunțat la aceste titluri și a adoptat numele de familie al bunicilor materni, fiind cunoscut ca locotenentul Philip Mountbatten. După ce a devenit soțul Elisabetei a II-a el a primit titlurile de duce de Edinburgh, conte de Merioneth și baron de Greenewich. Regina l-a numit prinț al Marii Britanii în anul 1957, iar în anul 2011 i-a acordat titlul de Înalt Amiral al Marinei regale britanice, citează click.ro.

Regina și Prințul Philip, o familie mare și frumoasă

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au împreună patru copii, nouă nepoți și șapte strănepoți.

Deși mariajul lor a avut și suișuri și coborâșuri, vehiculându-se chiar că Prințul Philip ar fi înșelat-o pe regina Elisabeta a II-a, căsnicia celor doi pare ne neclintit, Regina purtând chiar și acum, după 73 de ani de mariaj, inelul de logodnă dăruit de soț. Ba mai mult, Regina consideră că el reprezintă "ancora ei într-o lume agitată". 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

????????Wishing The Duke of Edinburgh a very happy birthday! His Royal Highness turns 99 today and will spend the day with The Queen at Windsor.

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel