Reacția unui refugiat când a aflat că ar putea fi trimis în România

Un refugiat a avut o reacție incredibilă în momentul în care a auzit că ar putea fi trimis în România.

După ce primul gard antiimigranţi s-a dovedit ineficient, Budapesta avansează rapid cu cel de-al doilea. De marţi, orice refugiat care trece ilegal graniţa va fi arestat, iar militarii au voie să folosească bastoanele din dotare în cazuri de forţă majoră.

Mii de oameni intră continuu în Ungaria şi se îmbarcă în trenurile care îi duc la graniţa cu Austria. "Trebuie să-i scoatem din Ungaria cât mai repede posibil, înainte ca armata să intervină şi să încerce să rezolve situaţia", spune o voluntară, la Nickelsdorf, în Austria.

Ajunşi în vestul Europei, unii dintre aceşti refugiaţi povestesc momentele grele prin care au trecut şi spun că Ungaria a fost cea mai dificilă etapă a călătoriei.

"Eram 70 de oameni şi ne-au dus într-o cameră de 20 de persoane. A trebuit să dormim în picioare pentru ca cei mici să poată dormi pe jos. Dacă nu eram de acord cu ce ne spuneau, ne-ar fi aruncat în România (...) Ce să facem în România? Nu e nimic de făcut acolo!", a declarat un refugiat, potrivit Digi 24.

Între timp, valuri de refugiaţi continuă să intre în Ungaria şi nu înţeleg de ce poliţiştii nu îi lasă să plece din tabere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel