Raport recenzii - preț restaurante. Bratislava, cea mai ieftină capitală, Atena, în top. Prețurile din Budapesta, la jumătate față de București

Bucureștiul se află în topul capitalelor europene privind restaurantele, în urma unei analize calitate-preț. Și totuși, un brunch în capitala românească ajunge să valoreze dublu față de unul în Atena. 

Capitala României, București, a fost încoronată una dintre capitalele brunch-urilor din UE. Restaurantele care servesc brunch în București au scoruri din recenzii între 8,73 și 10 stele. Clasamentul este rezultatul unei cercetări realizate de Uswitch.com/mortgages, care a analizat recenziile clienților la peste 250.000 de restaurante din capitalele europene, pentru a dezvălui, în final, cel mai bun oraș pentru a te bucura de un brunch în aer liber vara asta. 

Ce este un brunch

Brunch este cuvântul folosit pentru a descrie mic-dejun-ul târziu sau prânzul devreme. Este o gustare care, în general, se ia între orele 09:00 și 10:00, între cele două mese principale ale zilei. În engleză, veți înțelege și mai bine sensul cuvântului: breakfast + lunch = br(eakfast)(l)unch. 

Așa se face că persoanele care încep munca la ora 09:00 și simt nevoia primei gustări după prima oră de muncă, au la îndemână brunch-ul. De asemenea, este ideal și pentru persoanele care se întâlnesc la o cafea, dar nu chiar la prima oră a dimineții, pentru mic-dejun. 

Și iată că România, prin capitala ei, București, a ajuns în topul recomandărilor pentru brunch, datorită recenziilor ridicate. 

Dar nu doar recenziile sunt în top... ci și prețurile

Dacă ne uităm la rezultatele cercetării citate (vezi aici tabelul), vedem că Bucureștiul (România) da, are un rating ridicat, dar și prețul pe măsură: media unui brunch este de 32,52 de euro, doar Zagreb, Varșovia și Copenhaga depășindu-ne. 

În Atena, pe de altă parte, unde ratingul este de 8,88, fiind și capitala de pe primul loc, prețul mediu este de 16,66 euro, aproape la jumătate față de București. Mai ieftin (din statele aflate în topul calității) găsiți doar la Vilnius, în Lituania, care are un rating de 8,70. Aici prețul unui brunch este, în medie, de 16,43 euro. 

Cea mai scumpă este, de departe, Copenhaga, care se distanțează decisiv în ceea ce privește prețurile, chiar dacă este mai la coada topului cu privire la recenzii. Aici, în medie, un brunch costă 67,89 euro. 

Bratislava, cea mai ieftină din Europa

Bucureștiul ocupă locul 9 în clasament, după ce au fost analizate 664 de restaurante. Și cafeaua din capitala României a fost foarte apreciată, rating-ul fiind de 9,11 din 10, ceea ce a plasat-o pe locul doi în capitalele europene. 

Atena, care este pe primul loc în topul menționat, este a cincea mai ieftină capitală analizată, fiind doar la 24 de cenți de Bratislava (Slovacia) - cea mai ieftină din Europa, cu 16,42 de euro. 1.136 de restaurante au fost analizate din Atena. 

Lisabona sau Madridul au câte 2.000 de restaurante analizate

De menționat este că Bucureștiul nu pune la dispoziție atât de multe restaurante precum alte capitalele europene din top. Dacă pentru capitala românească au fost analizate 664 de restaurante, în capitale precum Lisabona sau Madrid vorbim de o analiză a peste 2.000 de restaurante, ceea ce face analiza cu adevărat relevantă. 

Citește și: EXCLUSIV  Grecia 2022: Prețurile de speriat sau... nu? Iată ce am găsit în iunie 2022 în Kavala și împrejurimi

EXCLUSIV  Un simplu drum de 15 minute prin Grecia îți arată o normalitate. Pentru noi, șocantă. Iată imaginea pe care aș vrea s-o văd și-n București

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel