Raport GRECO. Nicolicea: N-au înţeles bine. Sau nu le-am explicat bine!

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, susţine că vor urma discuţii pentru a clarifica neînţelegerile din ultimul Raport GRECO.

Eugen Nicolicea, preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, a declarat că proiectele privind legile Justiţiei nu au fost înţelese corect de cei de la GRECO.

Nicolicea a fost întrebat ce părere are despre faptul că Grupul statelor împotriva corupţiei al Consiliului Europei (GRECO) solicită Parlamentului să renunţe la înfiinţarea secţiei speciale de investigare a infracţiunilor comise de magistraţi.

Nicolicea a precizat că, probabil, atunci când parlamentarii români s-au întâlnit cu reprezentanţii GRECO nu au explicat aşa cum trebuie toate aceste aspecte.

'Probabil că ori noi nu am explicat aşa cum trebuie, ori ei n-au înţeles ce am explicat noi, dar, având în vedere că discuţii vor mai avea, bănuiesc că vor înţelege ceea ce explicăm noi. Vom formula în altă manieră, în aşa fel încât să înţeleagă. Cei care verifică dacă se încalcă sau nu independenţa judecătorilor sau procurorilor sunt judecătorii de la Curtea Constituţională, pentru că ei verifică conformitatea cu Constituţia. Dacă există o nemulţumire din partea oricui, să se adreseze Curţii Constituţionale', a menţionat Nicolicea.

Grupul statelor împotriva corupţiei al Consiliului Europei (GRECO) se declară, într-un raport publicat miercuri, profund îngrijorat de anumite aspecte ale legii privind statutul judecătorilor şi al procurorilor, ale legii privind organizarea sistemului judiciar şi ale legii privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) adoptate recent de Parlamentul României, ca şi de proiectele de amendamente la legislaţia penală, relevă un comunicat de presă al Consiliului Europei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel