Rădulescu, propuneri modificare legi justiție. Chirieac, întrebare-cheie

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, susținut de alți 39 de colegi din PSD, a depus o inițiativă legislativă prin care propune modificarea a doua legi, una din Codul Penal, una din Codul de Procedură Penală. 

Deputatul PSD are mai multe propuneri privind Legea 286/2009 și 135/2010. El face propuneri pentru închisoare la domiciliu pentru unele categorii de persoane (peste 60 de ani, cu pedeapsă până-n 3 ani sau pentru cei cu boli incurabile), scade pedepsele pentru dare și luare de mită, crește pragul abuzului în serviciu la 200.000 de euro, stabilește că denunțul se face în maximum 6 luni de la aflarea faptei. 

VEZI AICI PROIECTUL (click pe AICI)

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat, la Antena 3: ”E o inițiativă legislativă, urmează să fie discutată. Nu trebuie nimănui să-i fie teamă să propună legi în Parlament. Dl Rădulescu nu explică exact dacă se modifică filosofia pedepselor în România, de la epoca de tristă amintire, comunistă, la capitalismul de tip liberal. În vremea comunismului, se punea accentul pe pușcărie. În capitalismul liberal, se pune accentul pe recuperarea prejudiciului. Ideea este: țin un corupt în pușcărie 7 ani și nu mai văd niciodată banii pe care i-a furat înapoi sau îl țin doi ani în arest la domiciliu, nu mai poate să aibă funcții publice și-mi dă mie, societate, banii înapoi? E un lucru care trebuie discutat de societate. Eu aș merge pe ideea recuperării prejudiciului. Cu prejudicii de sute de milioane, sunt oameni care, denunțându-și complicii, nu au făcut deloc pușcărie. Avem și această posibilitate în actualul Cod Penal. Nu cred că e în regulă sub nicio formă să inițiezi o mega-afacere de corupție, după care-ți torni toți partenerii după care tu rămâi cu banii și-n libertate, iar ceilalți merg la pușcărie câțiva anișori. Ar trebui să fie o schimbare fundamentală în interesul societății.” 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel