Radu Tudor, reacție privind atentatul dejucat de DIICOT la Târgu Secuiesc

Jurnalistul Radu Tudor a comentat, marți, la Antena 3, în legătură cu atentatul terorist care urma să fie produs, marți, de Ziua Națională a României, la Târgu Secuiesc, dejucat, însă, de forțele DIICOT, sprijinite de SRI.

 

"Nu pot să tratez nici în glumă, nici la "lejer" această informație. Cred că există persoane cu o viziune extremistă în România care sunt tentate să pună la cale tot felul de atentate la adresa României, la adresa simbolurile noastre. Există figuri extremiste în România și în Ungaria, din păcate unele dintre ele cu un sprijin cât se poate de transparent de la Moscova, care abia așteaptă să destabilizeze situația în România.

Există un plan mai larg de 2-3 ani de zile prin care membrele NATO din Europa de Est sunt încercate greu de la Est și își găsesc din păcate prozeliți pe aici. 

Figuri de genul acesta au mai încercat în ultimii ani să transmită mesaje de separatism teritorial, de extremism etnic. Cred că avem de-a face cu o recrudescență a unor mișcări extremiste în Transilvania", a declarat Radu Tudor, în cadrul unei intervenții telefonice la Antena 3. 

Totodată, Radu Tudor a reamintat faptul că formațiunea "Jobbik are biroul de reprezentare în Transilvania și n-ar trebui ca aceste lucruri să treacă foarte ușor peste noi. Trebuie să fim foarte vigilenți, e important că instituțiile statului, SRI și DIICOT, reușesc să prevină astfel de momente, dar judecând după ce s-a întâmplat la Paris și după ce se întâmplă în general și în alte orașe civilizate europene, să știți că extremismul nu trebuie să fie neapărat fundamentalist-islamic, extremismul poate să lovească, din păcate, acolo unde o minte rătăcită pune la cale de unul singur un atentat".

Radu Tudor, mărturisire dureroasă

În acest context, jurnalistul Antena 3 a povestit despre un fapt mai puțin cunoscut, care a avut loc înainte de 1989 și care, din păcate, s-a soldat cu moartea unui copil.

"Unul din marile mele șocuri în calitate de jurnalist specialist pe probleme militare și de securitate a fost când am văzut fotografiile unui atentat pus la cale în secuime în 1987, exact în preajma unor evenimente naționale importante. A fost amplasată o bombă sub o statuie pe lângă care urma să treacă forțele militare românești la paradă. În acel atentat a murit un copil.

Ele fac parte din experiența instituțiilor de securitate din țara noastră din acea vreme. Cert este că s-au întâmplat lucruri, iar persoana care ar fi fost la originea planificării acestui atentat de la Miercurea Ciuc ar fi făcut parte din structuri politice reprezentate etnic în Parlamentul României, după decembrie 1989. Sunt chestiuni cunoscute, există fotografii, probe, dovezi, există un dosar pe rolul justiției române, nu cred că ar trebui să ne jucăm cu astfel de lucruri", a conchis Radu Tudor.

Forțele DIICOT au dejucat un atentat care urma să fie produs, marți, de 1 Decembrie, la Târgu Secuiesc. Procurorii DIICO au reținut o persoană care făcea parte dintr-o grupare naționalist-extremistă intitulată "Mișcarea de Tineret 64 de comitate". Numele suspectului este Beke Istvan Attila.

Citește și: Atentat dejucat de Ziua Națională în Târgu Secuiesc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel