Radu Beligan, moment copleșitor: E mai ușor să fii bătrân decât tânăr

Maestrul Radu Beligan și-a dedicat întreaga viață scenei. După ce a primit titlul de cel mai longeviv actor încă în activitate pe o scenă de teatru, marele actor a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Ovidius din Constanţa, ocazie cu care le-a spus celor prezenţi că este mai uşor să fii bătrân decât tânăr şi le-a urat să aibă o viaţă frumoasă şi lungă ca a sa.

Rectorul Universităţii Ovidius, Ion Bordeianu, a spus că Radu Beligan are o carieră impresionantă în lumea teatrului, dar și a filmului.

După ce a primit distincţia, Radu Beligan a spus celor prezenţi că este mai uşor să fii bătrân decât tânăr, pentru că, odată cu înaintarea în vârstă, omul scapă de prejudecăţi şi de constrângeri.

"În semn de recunoştinţă faţă de onoarea pe care universitatea mi-o face, daţi-mi voie să vă împărtăşesc un mic secret: a îmbătrâni este contrariul a ceea ce se crede în mod curent. În tinereţe, pe vremea când nu ţi-ai definit încă opţiunile, eşti împovărat de greutatea tradiţiei şi a adevărurilor cu care ai fost îndoctrinat.

Tânăr fiind, crezi în ideile răspândite, în cele care aleargă pe toate drumurile, eşti gata să aderi la tot şi la toate, cari în spinarea ta greutatea familiei, a tradiţiei, a grupului din care faci parte, a societăţii. A îmbătrâni înseamnă a arunca peste bord toate ideile preconcepute, înseamnă a deveni mai uşor, mai liber, într-un anumit sens eşti mai bătrân atunci când eşti tânăr şi mai tânăr atunci când eşti bătrân, viaţa se scurge ca o permanentă şi progresivă delestare de prejudecăţi şi constrângeri", a declarat Radu Beligan, conform Mediafax.

La finalul discursului, el a mulţumit pentru titlul acordat, urând tuturor o viaţă lungă şi frumoasă ca a sa, mai notează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel