PSD, demers periculos cu Iohannis. Pieleanu, ipoteză surpriză

Sociologul Marius Pieleanu a lansat o ipoteză care vizează mişcarea PSD, în ceea ce priveşte punerea sub acuzare a președintelui Klaus Iohannis pentru înaltă trădare. Sociologul a vorbit despre şansele partidului de la guvernare de a strânge două treimi din voturile deputaţilor şi senatorilor necesare pentru această acţiune politică.

"Îmi este greu să spun acum dacă se vor strânge voturile. Două treimi este o cifră mare. Pe zona asta, în care totuşi există un număr de plecări din PSD, este dificil, dar nu este imposibil. Eu m-aş concentra mai mult pe tipul de acuzaţie - pentru trădare de ţară - care nu este chiar la îndemână. Este foarte gravă acuzaţia. Trebuie să vedem în ce măsură juriştii PSD vor veni cu argumente de întărire a acestei acuzaţii", a spus Marius Pieleanu, la Antena 3. 

Sociologul este de părere că președintele a girat violențele din 10 august: "În mod evident președintele a girat violențele din vară, măcar prin tăcere şi neprecizarea une poziţii. Când au început aceste mişcări, președintele a apărut la Piaţa Universităţii, făcând parte din cei care erau acolo, un lucru jenant pentru poziţia de preşedinte".

Citește și: Dragnea anunță plângere pentru ÎNALTĂ TRĂDARE pe numele lui Iohannis

"Președintele nu avea voie să spună un lucru atât de grav"

"Acum, nu ştiu dacă sunt argumente juridice, nu sunt jurist, dar președintele unei ţări nu se duce la Bruxelles să spună că ţara pe care o conduce nu e pregătită să preia preşedinţia. Nu este în regulă, chiar dacă ar fi aşa, deşi eu nu cred. Iată că, în zilele acestea, avem confirmarea: Viorica Dăncilă se descurcă destul de bine pentru început. Dar chiar dacă ar fi fost aşa, preşedintele nu avea voie să spună în spaţiul public un lucru atât de grav ca imagine pentru România. Sigur este o încălcare gravă a unei valori fundamentale a preşedinţiei, aceea de a fi patriot", a mai spus Marius Pieleanu.

Cât despre felul în care acuzaţia de înaltă trădare îi poate influența viitorul președintelui Klaus Iohannis, aflat în ultimul său de mandat, care-și dorește să candideze pentru un nou mandat, Marius Pieleanu este de părere că acest lucru "poate să îl ridice sau să îl coboare pe Klaus Iohannis. Dacă întreprinderea anunţată de PSD, duminică, la Consiliul Naţional, va fi una de succes, sigur că președitele va avea mari dificultăţi în a mai obţine un mandat. Dacă aceeaşi acţiune politică se va finaliza cu un eşec - adică îl va victimiza foarte mult pe preşedinte - atunci îi creştem şansele de a obţine un nou mandat. Este cu dus şi întors aici".

Citește și: Înaltă trădare Klaus Iohannis. Florin Iordache, răspuns

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel