EXCLUSIV  Protest 1 decembrie. Nicolae Voiculeț: România nu are nevoie de demonstranți

Nicolae Voiculeț, unul dinte cei mai mari naiști ai României, a transmis un mesaj de unitate și întoarcere la valorile neamului românesc, la ceas de Centenar.

Nicolae Voiculeț, un român care își cântă țara în toate colțurile lumii, a declarat, pentru DC News, că nu este de acord cu protestele anunțate de 1 Decembrie. Artistul susține că România are nevoie de cu totul altceva.

"Nu sunt de acord cu niciun protest. Cine își permite să gândească într-o asemenea manieră de refuz, de protest, nu mi se pare că este un român adevărat pentru că atunci, de 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, trebuie să comemorăm istoria României, trebuie să comemorăm înaintașii noștri și trebuie ca fiecare dintre noi să fie un exemplu pentru ceilalți cu ceva, cu care într-adevăr facem noi. Nu proteste. România nu are nevoie de proteste, România are nevoie de înțelepciune, de luptă, are nevoie de istorie, are nevoie de a fi împreună, de unitate. Este inadmisibil ca ei, toți cei de acum 100 de ani, să facă ce au făcut să reunească această țară și pe români, iar noi acum să o dezbinăm prin proteste", a declarat naistul.

"De ce țăranii români nu au ieșit la proteste niciodată?"

Nicolae Voiculeț vorbește despre numulțumirile față de politicile duse în ultimii 30 de ani în România, însă consideră că și oamenii ar fi trebuit să facă mai mult.

"Sunt prea multe nemulțumiri acumulate în 30 de ani din cauza tuturor acestor sisteme care au preluat puterea în România, oamenii nu au avut de ales, dar nici nu au făcut ceva, de-a lungul timpului, în acești 30 de ani, ca să miște situația socială, economică, culturală. România are nevoie de valori, nu are nevoie de demonstranți. După cum se vede, patru milioane sunt plecați și patru milioane sunt aproape o elită pentru că acolo unde merg ei, în exil, oriunde în lume, ei muncesc de rup. Ei au câte două, trei job-uri și se știe clar când vine un român să muncească, nu poate să îi ia nimeni job-ul pentru că sunt foarte harnici și conștiincioși. De ce nu fac asta aici? De ce nu fac asta aici pentru ei cum face țăranul român?

Țăranul român are o gospodărie și știe clar. De ce țăranii români nu au ieșit la proteste niciodată? Ei sunt fruntea României pentru că ei au demnitate, ei au ogradă și știu să muncească pământul și au relația cu natura, cu Dumnezeu și cu istoria. Ei nu au legătură cu politicul deși îi afectează, dar ei și-au văzut în continuare de ograda lor și de mersul lor, pentru că dacă ei nu aveau grijă de animalele lor și de tot ce aveau ei în ogradă și în grădină, toți mureau. Din motivul ăsta România nu a fost niciodată ocupată, pentru că am avut această celulă. Românii și-au crescut în casă și în ogradă mâncarea și viața. În jurul focului și în jurul lacrimilor și al bucuriilor lor, au rezistat", a mai spus artisul. 

"Nu există o muzică mai perfectă"

Naistul exemplifică unitatea și legăturile istorice prin modul în care s-a creat folclorul. "Nu există o muzică mai perfectă și mai angelică decât folclorul românesc unde sunt zeci de milioane de creatori. La o doină sunt sute de mii de oameni care au scos un cuvânt, au pus cinci, au pus un sunet, au scos zece și a ieșit un cântec și care, culmea, este într-o continuă schimbare pentru că este un creator colectiv. România are nevoie de acești creatori colectivi. Sunt prea mulți oameni care se semnează după orice prostie, sau lucru pe care îl copiază și își pun semnătură pentru că se merge foarte mult după această metodă de import pe care noi am preluat-o din Occident, de la imperialiști și în care se merge pe eu", a conchis Nicolae Voiculeț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel