Președinte de Consiliu Județean, 7 ani şi 4 luni de închisoare

Un fost președinte de Consiliu Județean a fost condamnat să execute un total de 7 ani și 4 luni de închisoare după contopirea a două pedepse. 

Curtea de Apel Constanţa a decis marţi contopirea celor două pedepse de câte 5 ani de detenţie primite de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, în dosarul Centrul Militar Zonal şi cel al retrocedărilor ilegale de terenuri, acesta urmând să execute un total de 7 ani şi 4 luni de închisoare.

Decizia instanţei de judecată nu este definitivă, putând fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Luna trecută, Tribunalul Constanţa şi-a declinat, în favoarea Curţii de Apel Constanţa, competenţa judecătorii cererii fostului preşedinte al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de contopire a celor două pedepse, pronunţate prin sentinţe definitive.

Nicuşor Constantinescu execută, din 29 iunie 2016, o pedeapsă de 5 ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat de abuz în serviciu. În calitate de preşedinte al CJ Constanţa, el a iniţiat două hotărâri prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat finanţarea corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 - 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel