Presa, interzisă la dezbaterile bugetului de stat din Parlament

Presa interzisă
Presa interzisă

Comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament au decis, miercuri, ca accesul presei la dezbaterile privind proiectul bugetului de stat să fie limitat. Astfel, reprezentanții mass-media vor avea acces la dezbaterile generale, restul discuţiilor privind amendamentele putând fi urmărite pe site-ul Legislativului.

În urma noilor măsuri, presa ar urma să aibă acces miercuri, două ore la dezbaterile generale, urmând ca în celelalte zile, jurnaliștii să fie prezenți doar 30 de minute dimineaţa şi o altă jumătate de oră după-amiază. Preşedintele Comisiei buget-finanţe din Camera Deputaţilor, liberalul Dan Radu Ruşanu, a susţinut că reprezentanții mass-media pot urmări dezbaterile privind amendamentele depuse la proiectul de buget pe site-ul Camerei Deputaţilor. Decizia a fost luată cu 24 de voturi „pentru” şi 11 „împotrivă”.

Petre Petrescu (PSD), Gheorghe Ialomiţeanu (PDL) şi Liliana Mincă (PPDD) au susţinut că accesul presei la şedinţa Comisiei pentru buget-finanţe este „binevenit” şi nu ar trebui limitat accesul acesteia. „Niciodată, nici când PDL ne punea pumnul în gură, la Cameră - când am discutat noi despre buget - nu am adoptat o astfel de măsură, eu cred că prezenţa presei este binevenită, nu cred că există un element care să ne conducă la o astfel de concluzie. Şedinţa este publică”, a spus Petrescu. De asemenea, fostul ministru al Finanţelor, Gheorghe Ialomiţeanu, a precizat că nu consideră un lucru rău ca presa să aibă acces la şedinţa comisiei de buget-finanţe. „Eu spun că presa trebuie să fie prezentă”, a relatat acesta, în cadrul şedinţei. La rândul său, deputata Liliana Mincă a punctat că mass-media trebuie să fie prezente la această şedinţă, apreciind că presa „nu sufocă sub nicio formă”. Decizia ca presa să participe doar la dezbaterile generale a fost luată cu 24 voturi „pentru”, 11 voturi „împotrivă”. Jurnaliştii vor lua interviuri din partea membrilor comisiei sau a reprezentanţilor ministerelor pe holul comisiei, scrie NewsIn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel