Ponta l-ar putea abandona pe Tăriceanu în favoarea lui Dăncilă

Ponta și Tăriceanu
Ponta și Tăriceanu

Victor Ponta merge cu Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor în ședința de partid. ALDE n-a mai scos niciun cuvânt despre propunerea Vioricăi Dăncilă, după ce, vineri, Călin Popescu Tăriceanu a calificat gestul premierului drept unul politic, de necomentat.

Interesant gest însă pentru Victor Ponta, care a anunțat încă de sâmbătă că susține pactul premierului, cunoscând deja poziția partenerului de alianță. 

Lideri ai ALDE au contestat, încă de la început, alianța cu Pro România, acuzându-l pe Victor Ponta că face negocieri separate cu PSD. 

După ce a scos ALDE de la guvernare, Călin Popescu Tăriceanu a atacat vehement PSD, criticând fiecare mișcare a Vioricăi Dăncilă. Victor Ponta, în schimb, a avut un discurs temperat despre mutările politice ale premierului, lăsând mereu o portiță deschisă. Condiționa susținerea PSD și a Guvernului Dăncilă, iar declarațiile sale din spațiul public s-au potrivit mănușă cu măsurile anunțate de Viorica Dăncilă, în urma ședințelor de partid. 

Liderul Pro România ia decizii nu pe la spatele ALDE, ci peste capul lui Călin Popescu Tăriceanu, față de care nu pare a manifesta vreo remușcare. În schimb, pare că susține puternic pactul Vioricăi Dăncilă, de vreme ce va merge cu hârtiile în mână la ședința liderilor Pro România. 

Dublul joc al lui Victor Ponta se vede acum ceva mai clar. ALDE a fost doar un instrument de negociere cu Viorica Dăncilă. În realitate, Victor Ponta doar făcea curte PSD-ului. 

În toate aceste jocuri de culise, Mircea Diaconu nici nu se observă. Iar ALDE pare că dispare încet și sigur, sub greutarea negocierilor lui Victor Ponta, crezând că PSD încearcă ”preluări ostile”, după despărțirea ”în stil mafiot”. Însă zgomotul din spațiul public al ALDE nu mai ajunge până la Victor Ponta. Președintele Pro românia nu mai pare atât de interesat de un partid ce riscă să dispară, când are în față un partid ce a rezistat multor provocări în ultima perioadă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel