PNL modifică legea "coloanelor oficiale", după negocieri intense

Reprezentanții Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR) au negociat cu Eugen Nicolăescu, liderul deputaților PNL, mai multe propuneri. Una dintre ele vizează coloanele oficiale, pe care liderul PNL s-a angajat s-o susțină. 

Membrii CNMR au solicitat "modificarea articolului 223, alineatul 3 din Codul Rutier al României: "În SITUAŢII DEOSEBITE, care impun deplasarea în regim de URGENŢĂ, pot beneficia de însoţirea cu echipaje ale poliţiei rutiere şi miniştrii din Guvernul României sau omologi din străinătate aflaţi în vizită oficială în România, precum şi şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România, cu ocazia depunerii scrisorilor de acreditare", după cum urmează:

1. definirea atât a termenului “SITUAŢIE DEOSEBITĂ”, cât şi a celui de “URGENŢĂ” cu privire la folosirea coloanei oficiale de către membrii Guvernului României şi restrângerea utilizării exclusiv în caz de calamităţi naturale, conflicte armate şi pentru participarea la şedinţe ale Consiliului Superior de Apărare al Ţării (CSAT).

2. amendarea Codului Rutier prin excluderea în totalitate a folosirii de către membrii Guvernului României a coloanei oficiale". 

CNMR mai precizează că a mai solicitat sprijin în adoptarea legii care reglementează statutul controlorului civil de trafic aerian din România, iar vârsta maximă să fie de 55 de ani. 

Liderului grupului PNL, Eugen Nicolăescu, a precizat că și aceste două propuneri vor avea susținerea domniei sale în vederea îndeplinirii, solicitând, la rândul său, aportul important pe care îl pot aduce membrii CNMR prin experiența și expertiza acestora, potrivit AID România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel